Прокуратурата задържа и обвини четирима мъже в трафик на афганистанци

  • 27 февруари 2021 13:40

  • 389
  • 2
Прокуратурата задържа и обвини четирима мъже в трафик на афганистанци
© Pixabay

Прокуратурата задържа и обвини четирима мъже в трафик на хора и подпомагане на 24 граждани на Афганистан да преминат през страната ни след влизането им от Турция у нас, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Случаят е бил разкрит на 25 февруари в свиленградското село Генералово.

Служители на "Гранична полиция" установили група от 24 граждани на Афганистан - мъже, между които имало шест малолетни и непълнолетни деца. Те се били настанили в къща в селото. Незабавно били извършени действия по разследването под надзора на прокуратурата.

Задържаха българин за трафик на мигранти в Гърция

Няколко часа по-късно е било установено, че С.К. /22 г./ и Д.К /22 г./ са осигурявали храна и вода на чужденците, а другите двама обвиняеми - Д.А. /23 г./ и С.Д. /52 г./ трябвало да ги транспортират с автомобили до София.

Събрани са доказателства, че гражданите на Афганистан са били прекарани нелегално от каналджия, на когото платили между 3 000 и 5 000 евро за всеки един от тях, за да стигнат до София, допълниха от прокуратурата. От там уточниха, че четиримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, а действията по разследването продължават.

 

Novini.bg
389 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Erikaa20

2021.04.10 | 03:57

2
­В­­­и­­­ж­т­е­­­ ­­­м­­­о­я­­т­­­а­­ ­т­и­­­й­н­ ­п­­у­­­т­­к­­а­ ­-­­­ ­­W­W­W­.­­­B­­G­­­1­7­.­­­C­­L­U­­B­­­
ANTIFA

2021.02.27 | 13:47

1
НАРОДНИЯТ СЪД ДЕЙСТВА ПО ЗАПОВЕД НА СТАЛИН ДА ВЪВ РУСИЯ Е ИМАЛО КОМУНИЗЪМ НО ЕДИНСТВЕНОТО КОМУНИСТИЧЕСКО НЕЩО НА БКП БЕШЕ ИМЕТО И ЗА ДА УГОДЯТ НА РУСИЯ ОТ КОЯТО БЯХМЕ ЗАВИСИМИ СЕ НАРИЧАХА КОМУНИСТИ ВЪВ БЕЛЕНЕ ИЗПРАЩАХА ОТ ОБИКНОВЕНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДО ПОЛИТИЧЕСКИ НЕУДОБНИ ВЪВ БЪЛГАРИЯ Е ИМАЛО СОЦИАЛИЗЪМ А БСП СА НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ПРЕДАТЕЛИТЕ НА СОЦИАЛИСТИТЕ

Добави коментар

Водещи новини