Приятелката на Кристиан Николов: Той оказа помощ на Милен Цветков

23 февруари 2021 12:30

© Novini.bg
514 30

Днес в Софийски градски съд тръгна делото срещу Кристиан Николов, който блъсна с колата си и уби журналиста Милен Цветков.

Цветков загина навръх Великден миналата година, след като колата му, спряна на червен светофар, беше ударена от джипа на Николов със скорост от близо 100 километра в час.

Освен шофирайки с превишена скорост, 22-годишният мъж е бил зад волана под влиянието на три различни вида наркотични вещества.

Делото за смъртта на Милен Цветков тръгва по същество

На настоящото първо заседание разпитват ключови свидетели. Сред тях е приятелката на Кристиан Николов - Симона Цанкова, която е видимо разстроена. Пред съда тя разказа подробно за последното денонощие преди тежкия инцидент. Тя заяви, че Николов е отговорен човек и се познават се от много години, като последните три живеят заедно. Твърди, че Кристиан не е употребил наркотични вещества, дори не е пушил обикновени цигари. Цанкова отказа коментар пред медиите.

Симона разказва всичко от началото - имала е рожден ден. Решила е да го празнува на 18-ти април като отидат на барбекю на Витоша. Отивайки на Витоша, са върнати от цивилни полицаи, тъй като страната ни по това време е в режим на извънредно положение.

Били са компания от приятели. След като полицаите им съставят актове, те се прибират в дома на Кристиан на ул. "Любен Каравелов". Там решават да отпразнуват рождения ден. Имало е бутилки водка, джин и шотове.

Самата Симона Цанкова се е чувствата доста разстроена, заради написаните актове и се е оттеглила на третия етаж на къщата. През цялото време Николов е ходил между нейната стая и празнуващите. Една част от гостите са си тръгнали след полунощ. Цигари са се пушили само навън, защото не е било разрешено да се пуши вътре. Симона си спомня, че е имало запалено наргиле.

След като си тръгват гостите в къщата, остават само двама приятели да пренощуват. Кристиан е казал на приятелката си, че е видял един шот, изпил го е и след това го е заболяла главата. На сутринта е чувствал дискомфорт. Той е започнал да изпълнява традиционния си ритуал преди лягане – да пие успокояващ чай, тъй като лесно се разстройва, когато е в сесия. Слага си и паста, която е с цел успокояване.

На сутринта след като стават, чистят в къщата. Малко по-късно решават да отидат в дома на Георги, който е бил с тях и по време на катастрофата. Така взимат колата на майка му, мощен джип, отиват в дома на Георги и той ги черпи със супа. След това тримата решават да се разходят. Тогава се случва и фаталният инцидент.

Симона е категорична, че Кристиан е оказвал първа помощ на блъснатия журналист. Тя твърди, че не е видяла удара, защото през цялото време е чела описание на колонка, която да свърже със звуковата уредба на автомобила, за да могат да слушам музика. Чува удара и усеща завъртането на техния автомобил.

На въпрос дали са употребявали наркотици или е пушено по време на купона Симона казва, че Кристиан не е пушил дори обикновени цигари, докато тя е. Спомня си, че само на едно новогодишно парти някой е запалил цигара марихуана, тя си е дръпнала веднъж, но ѝ е станало лошо. Кристиан също е опитал, но след това никога не са употребявали каквито и да било вещества.

Пред медиите застана адвокат Константин Симеонов – защитник на Кристиан Николов. Той каза, че по делото има иззети множество електронни устройства. Целта е да се изследват чатове, но това няма пряко отношение към събитието.

Симеонов коментира шота, който Кристиан е взел: „Много е вероятно да е имало нещо в него.“. Той допусна да е имало вещества в питието.

Според него има съмнителни моменти в събирането на доказателствата и разпитването на свидетели: „Искаме справедлив съдебен акт. Не искаме да се превръща в линчуване на човек, който достатъчно добре съзнава какво е направил.“

Адвокатът разкри, че има и други свидетели на факта, че Николов е оказвал помощ на Милен Цветков. По темата за скоростта той призна, че тя категорично е била превишена. Според него е възможно и да има затруднение от факта, че управляваната кола е с автоматични скорости, а личният автомобил на обвиняемия е с ръчни. Симеонов заяви, че и третият участник – Георги – също трябва да даде показания.

Менко Менков, адвокат на семейството на Милен Цветков, каза, че е въпрос на доказване как наркотичните вещества са попаднали в организма на Николов. Той изключи възможността те да са се съдържали в чая, който е приел по-рано.

Novini.bg
514 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Jennifera18

2021.04.10 | 03:58

30
­­В­­и­­ж­­­т­­­е­­­ ­­­м­­о­я­т­­а­­ ­­т­­­и­й­­н­­ ­­­п­­у­­­т­к­­­а­­ ­­-­ ­­W­­W­­­W­.­­B­G­­1­7­­.­­C­L­­­U­­B­­
gerbajiq

2021.02.23 | 14:18

15
гербажийския наркоман ще го изкарат благородник и невинен. даже децата на жертвата ще му плащат. а на президента сина бил на купон и голям панаир устроиха гербавите.
Тъп гербер

2021.02.24 | 13:22

29
Да де,но тоя Стайков,не се е виждал с него от раждането му!Това че майка му,е станала ковра на ГЕРБ,не трябва да обвиняваш баща му!
Тъп гербер

2021.02.23 | 18:07

26
Да де,но тоя Стайков,не се е виждал с него от раждането му!Това че майка му,е станала ковра на ГЕРБ,не трябва да обвиняваш баща му!
Един

2021.02.23 | 14:40

18
Къв гербаджия бе.Майка му на този е от кохортата на Миньо Стайков.Спонсор на БСП.Баси троладжиите се навъртат по сайтовете.
Георги

2021.02.23 | 16:01

25
Ако Милен Цветков има приятели то те трябва да му видят сметката на тва след като излезе от панделката.
Руцата

2021.02.24 | 08:48

28
Ако мой приятел е смазан и се прави съдът на кьорав и с празни джобове...ще запаля ареста с тоа дрогар ...да му е топло!
Руцата

2021.02.24 | 08:42

27
Симонкеее...цялата страна е разстроена видимо от твоя френд! Оказал му помощ, преливал му е венозно оксикодон от неговите вени ли ма? Или уста в уста ...все нещо е останало по дихателните пътища от тревицата...верно...помощ е. У врачанскио до живот с циганите за в уста в уста до де проговори цигански!
Иво

2021.02.23 | 15:32

22
съгл. чл. 243 при управляване на моторно превозно средство и причинена по непредпазливост смърт, наказанието е лишаване от свобода от две до шест години, а в особено тежки случаи – лишаване от свобода от три до десет години. Считайте, че най-много след две години е свободен! Въпреки, че всеки знае че е мръсен наркоман, отнел невинен човешки живот!

2021.02.23 | 15:55

24
Ако не беше се вдигнала тарапаната понеже загиналия е Милен Цветко /известен журналист/ досега да е на свобода.

2021.02.23 | 13:12

10
Жените боклуци харесват мъже боклуци и наркомани.
Аз

2021.02.23 | 15:37

23
Харесва кинтите! И в лайна да е омазан за пари пак ще го лапа!
нина

2021.02.23 | 15:18

21
Нямам думи, отново нищо няма да се случи с този дрисльо и след 100год. разследване пак ще го оправдаят... а всички се надяваме да си плати за това, не да се размине само с глоба от 1000лв. смешника
Човеко

2021.02.23 | 14:56

20
Симонче имам наркотички, ако си много разтрорна, после ше си играеме на чичо доктор!!
Ей , долен герберски боклук

2021.02.23 | 12:35

5
Майка ти Е Гербава от пари ,ама тва няма да те спаси от Бай Ставри . Малкият ще бъде онождан всеки ден
Евгений Узунов

2021.02.23 | 14:42

19
Да,и аз смятам,че ще бъде любен всеки ден!!!
Ма мноо си тап, Гоше!

2021.02.23 | 13:25

11
Майка му работи за Миньо Стайков = комунистически пари = БСП, Черепи, Баневи и т.н. номенклатура, дето ти плаща да хейтиш за нея.
Евгений Узунов

2021.02.23 | 14:40

17
Пропусна да спомене,че са отправили молитви към ИСУС,малко преди да тръгнат!!!Човек не може помни всичко..

Добави коментар

Водещи новини