Гледай на живо

Даниел Моралес, който победи Левски с Ботев (Враца) и Викторио Павлов в "Студио Дерби"

Оставиха в ареста шофьора от Варна, дрогиран с три вида наркотици

  • 11 февруари 2021 21:51

  • 1116
  • 1
Оставиха в ареста шофьора от Варна, дрогиран с три вида наркотици
© bulphoto (архив)

Удължиха ареста на шофьора, който връхлетя спирка във Варна вчера и рани 18-годишен младеж. 32-годишният шофьор избяга, а след задържането се оказа с отнета книжка и положителен тест за три вида наркотици.

Рискована маневра на оживен булевард води последователно до удар в спрял автомобил, качващ се пътник и близката спирка. Очевидци отбелязват, че често в района на катастрофата се кара с превишена скорост.

Задържан е шофьорът, врязал се с кола в спирка

Веднага след удара 32-годишният мъж слиза, изтръгва регистрационните табели на колата си и бяга с нея. Часове по-късно обаче е задържан.

„Пробата му за алкохол е отрицателна, а за наркотични вещества е положителна за амфетамин, метамфетамин и канабис“, обясни гл. инспектор Петко Камбуров, началник на КАТ – Варна, предаде БТВ.

„Фактът, че си позволяват по 3, по 4 вида наркотици, никакви реакции. Явно самото тяло минава в някакво друго измерение. Сериозна е работата. И дано да греша, но, може би, това ще продължава“, коментира Христо Димитров, Асоциация на пострадалите при катастрофи.

Мъжът е с отнета книжка и по съдебен ред, и по административен ред: с влязла сила присъда за предишна катастрофа с ранен и за осуетена проверка – преди два месеца. Отказал да бъде тестван за наркотични вещества, вследствие на което свидетелството му е отнето. От началото на годината 16 шофьори във Варна са хванати след употреба на наркотици, 35 с алкохол, а 68 не са имали право да са зад волана.

Мая Йорданова
1116 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Claudiaa18

2021.04.10 | 03:59

1
­­­В­и­­ж­­­т­­е­ ­­м­о­­­я­­т­а­ ­­­т­и­­­й­н­­­ ­п­­­у­т­­к­­­а­­­ ­­-­­­ ­­­W­­­W­W­­­.­B­­­G­­1­­­7­­.­­C­­­L­­­U­B­­­

Добави коментар

Водещи новини