КПКОНПИ отнема имущество за над 300 000 лв. на член на ОПГ

  • 11 февруари 2021 10:51

  • 1154
  • 1
КПКОНПИ отнема имущество за над 300 000 лв. на член на ОПГ
© МВР (архив)

С влязло в сила съдебно решение на Окръжен съд – Враца изцяло е уважен иск на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) срещу Цветомир Ценов от гр. Козлодуй и свързани с него лица. Това съобщиха от КПКОНПИ.

В полза на държавата е отнето незаконно придобито имущество в размер на 311 677, 29 лв.

КПКОНПИ иска имущество за над 2 млн. лв., сред исковете и на бивш шеф на фонда за лечение на деца

Производството срещу Ценов е започнало след обвинение от прокуратурата за участие в организирана престъпна група. Проверката на КПКОНПИ е установила значителни несъответствия в имуществото на лицето.

Въпреки твърденията на Ценов, че е бил на трудов договор във фирмата на съпругата си, както и че е теглил банкови кредити, съдът е приел аргументите на Комисията, че има значително несъответствие от над 250 000 лв. между имуществото и нетния доход на лицето. Оценителните експертизи, изготвени в съдебната фаза на производството, са възприети от ОС – Враца, като компетентни и обосновани.

Уважената искова молба включва отнемане в полза на държавата на парични суми, урегулирани поземлени имоти, недвижим имот – автомивка и прилежаща към нея постройка, паричната стойност от обезщетение на лек автомобил Audi Q7, както и товарен автомобил „Мицубиши“.

Ценов е осъден да заплати и съдебните разноски по делото.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1154 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Роберто

2021.02.12 | 04:44

1
Това е добре,но кога КОНПИ ще се заеме с голяма част от малцинството,които карат скъпи коли(над 60хил.лв)без ден работа?

Добави коментар

Водещи новини