Скопие подписа договор за ваксини със "Синофарм"

08 февруари 2021 15:57

Скопие подписа договор за ваксини със "Синофарм"
© Getty Images/Guliver
612 0

Министърът на здравеопазването на Република Северна Македония Венко Филипче подписа днес договор за доставката на 200 хиляди ваксини срещу коронавирус от Китай, съобщи МИА, цитирана от БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22801

Очаква се ваксините на китайската фармацевтична компания "Синофарм" да пристигнат този месец. Точната дата на доставката и свързаните с нея подробности трябва да бъдат уточнени в близките дни, съобщи министерството на здравеопазването в Скопие.

Според информацията, в съответствие със световната политика на всички компании-производителки, включително и "Синофарм", детайлите по сделката са конфиденциални. От министерството уточняват само, че ваксините от Китай трябва да пристигнат на летището в Скопие.

Изработен е подробен план за транспортирането на ваксините до складовите инсталации, операторите и разположения в Скопие здравен център, както и планове за дистрибуция на ваксините до имунизационните кабинети и за практическото извършване на ваксинациите.

Камбоджа получи първа пратка ваксини срещу COVID-19 от Китай

Миналата седмица здравните власти в Република Северна Македония потвърдиха, че съществуват условия за съхранение на цялата пратка от "Синофарм". Ваксините на китайската компания трябва да се съхраняват при температура от 2 до 8 градуса по Целзий и се доставят в готови спринцовки, което улеснява поставянето им.

Ваксините на "Синофарм" ще бъдат достъпни за всички граждани, като приоритет ще имат рисковите групи. Службите по обществено здраве ще работят на две смени, за да осигурят максимален дневен темп на ваксинирането.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 22801

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
612 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини