Задържан е 46-годишен мъж, блъснал и убил човек на пътя

  • 06 февруари 2021 13:55

  • 1384
  • 4
Задържан е 46-годишен мъж, блъснал и убил човек на пътя
© Getty Images (архив)

Задържан е 46-годишен мъж от село Бяга, блъснал и убил с колата си на място 60-годишен жител на град Стамболийски. Това съобщиха на съвместен брифинг Галина Минчева, заместник-окръжен прокурор на Пловдив и директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев.

Катастрофата е станала по пътя Пловдив - Пещера, близо до село Йоаким Груево в четвъртък вечерта, когато мъжът се е прибирал от работа в Пловдив. След това е избягал и опитал да прикрие следите си по автомобила "Мерцедес Вито".
Сигнал за инцидента е получен от мъж от Йоаким Груево, който е намерил трупа. Полицаите откриват и части от автомобила на мястото на произшествието.

Катастрофа на АМ "Струма" с участието на ТИР пренасочва движението в района

Шофьорът е задържан за 72 часа, той е направил самопризнания, уточни Галина Минчева. Пред органите на реда той е казал, че е извършил пътно-транспортно произшествие, но не е разбрал, че блъснал човек и въпреки това е предприел действия да подмени части по автомобила. Задържана е и съпругата на извършителя, която е закупила нови части за ремонт на автомобила. Очаква се тя да бъде освободена до часове.

По данни на полицията, извършителят два пъти е бил санкциониран за превишена скорост и шофиране без предпазен колан. Той няма други закононарушения. Тестът за алкохол е бил отрицателен и не е бил употребил наркотични вещества.
Вече е повдигнато обвинение спрямо извършителя, уточни Галина Минчева. Предвиденото наказание по закон е лишаване от свобода от 3 до 15 години и лишаване от свидетелство за управление на МПС.
Разследването по случая продължава.

Последвайте канала на

Novini.bg
1384 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Dawna18

2021.04.10 | 04:00

4
­В­­и­­­ж­­т­е­­ ­­­м­­­о­я­­т­а­ ­­­т­­­и­й­н­­­ ­п­­­у­­­т­­к­а­ ­­-­­­ ­­­W­­­W­­­W­.­­B­­­G­­­1­­­7­.­C­­L­­U­­­B­­­
лютвито е голем седесар,

2021.02.06 | 17:19

3
голем депесар и голема фурнаджийска лопата, нема да го закачат него.
Коки

2021.02.06 | 16:05

2
На Лютви Мистан трябва максимум да му дадат 2 год. Но на бащата поне 10 защото той е по-виновен от днамата.

2021.02.06 | 14:32

1
Значи този го съдят веднага а Лютви Местан какво стана с него?

Добави коментар

Водещи новини