Татяна Даскалова оглави Окръжния съд в Търговище

  • 03 февруари 2021 12:58

  • 295
  • 1
Татяна Даскалова оглави Окръжния съд в Търговище
© Pixabay

Татяна Даскалова оглави Окръжния съд в Търговище. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет /ВСС/ е избрала с 12 гласа "за" Даскалова за административен ръководител - председател на Окръжния съд. Другият кандидат - Мирослав Митев, съдия в Съда в Търговище, е получил два гласа подкрепа, съобщиха от институцията.

Татяна Даскалова има над 29 години юридически стаж в органите на съдебната власт като съдия. От 25 януари 1999 г. правораздава в Окръжния съд в Търговище, като от 16 септември 2009 г. до 28 юни 2012 г. е негов заместник - председател.

Кандидатства за длъжността с желание да вложи енергията си в подобряване на работата на съда и с увереност, че познава в детайли неговата дейност и колектив. Съдия Даскалова заявява намерение да запази добрите практики и да надгради постигнатото, разчитайки на идеите и инициативността на магистратите и съдебните служители.

ВАС отмени решение на ЦИК по казуса с коалицията "Обединени партиоти"

Като най-важни цели си поставя гражданите да припознаят съда като място за отстояване на техните права, като институция на правовата държава, като храм на законността и справедливостта; както и запазване на високото качество на правораздаване в съдебния район, допълват от съда.

Последвайте канала на

Novini.bg
295 1

Коментари 1

Добави коментар
Andreaa23

2021.04.10 | 04:00

1
­­В­и­ж­т­е­ ­м­­о­­­я­­­т­­а­ ­­­т­и­й­­­н­ ­­п­­­у­­т­к­­­а­ ­­­-­­ ­­W­W­­­W­.­B­­­G­­­1­­­7­.­­­C­L­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини