5 г. затвор за рецидивист за разпространение на хероин в затвора в Бобов дол

26 януари 2021 17:15

5 г. затвор  за рецидивист за разпространение на хероин в затвора в Бобов дол
© Getty Images/Guliver
630 0

Окръжната прокуратура в Кюстендил е постигнала осъдителна присъда спрямо З.М. /31 години/, за разпространение на хероин в затвора в Бобов дол, съобщиха от прокуратурата. Подсъдимият е многократно осъждан, предимно за престъпления против собствеността. През м. октомври 2013 г. той постъпил в затвора - гр. Бобов дол за изтърпяване на наложеното му наказание от пет години.

През септември 2019 г. мъжът бил заловен при опит да предаде на друг затворник цигари, като в една от тях на мястото на филтъра било поставено наркотично вещество. От извършената физикохимическа експертиза на откритото вещество, с тегло 0,032 грама, е видно, че то съдържа хероин.

Подсъдимият е бил привлечен към наказателна отговорност за разпространение на високорисково наркотично вещество. Престъпното деяние е било извършено от него при условията на опасен рецидив, казаха още от прокуратурата.

В Нова Загора спипаха десетки дози хероин

С присъдата на Окръжния съд в Кюстендил на 31-годишния мъж е наложено наказание от пет години "лишаване от свобода" при "строг" режим на изтърпяване.
 

Novini.bg
630 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар