Специален надзор по производството на 19-годишен, убил двама приятели в ПТП край Пловдив

26 януари 2021 12:15

Специален надзор по производството на 19-годишен, убил двама приятели в ПТП край Пловдив
© Булфото (архив)
11 1

Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура – Пловдив взеха на специален надзор досъдебно производство, водено от Окръжна прокуратура – Пловдив, спрямо 19-годишен водач на лек автомобил, причинил пътнотранспортно произшествие с двама загинали и двама ранени младежи край гр. Пловдив.  

На 12 ноември 2020 г., П.М., на 19 г.,  е привлечен като обвиняем от Окръжна прокуратура – Пловдив за това, че на 11 ноември 2020 г., на път  III – 375,  км 29 + 500 - Пещера – Пловдив, при управление на лек автомобил, марка БМВ, с пловдивска регистрация, е нарушил правилата за движение по Закона за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смърт на Т.Б., на 16 г., и В.В., на 17 г., както и средни телесни повреди на Н.Л., на 16 г., и Г.Н., на 17 г., като от деянието е настъпила смърт на повече от едно лице и телесна повреда на повече от едно лице – престъпление по чл. 343 ал.4 вр. ал. 3 буква Б вр. ал. 1 буква В вр. чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Баща, два месеца след смъртта на сина си в меле в Кадиево: Живея в ад, убиецът му купонясва

Няколко дни преди инцидента обвиняемият П.М., в района на гр. Асеновград, спукал задна дясна гума,  на лек автомобил, марка БМВ, негова собственост. Приятел му предоставил резервна, а повредената той дал за ремонт в гр. Пловдив.  

На 11 ноември 2020 г., около 15,20 часа, обвиняемият П.М. с управлявания от него лек автомобил, марка БМВ, тръгнал от гр. Стамболийски към гр. Пловдив, за да вземе отремонтираната гума. В автомобила пътували и пострадалите Т.Б., В.В., Н.Л. и Г.Н., които искали да го придружат. На предна дясна седалка се намирал Н.Л., зад водача бил седнал Г.Н., в средата - В.В. и до него Т.Б. Петимата спрели за кратко на крайпътна  бензиностанцията в с. Кадиево, обл. Пловдив.

Шофьор уби 16-годишен приятел при меле с "БМВ" в Пловдивско

После продължили  в посока гр. Пловдив, като П.М. управлявал автомобила с около 100 км/ч. Свидетелите Н.Л. и Г.Н.  гледали в телефоните си, а останалите разговаряли и се смеели. В този момент, въпреки че се движел по прав участък от пътя, обвиняемият П.М. изгубил управление над автомобила, не успял да овладее зигзагообразните движения на задната му част, излязъл от очертанията на пътното платно  и в областта на задна дясна врата се блъснал в крайпътно дърво.

Автомобилът се установил на 7-8 метра от дървото. На място пристигнал екип на Спешна помощ и полицейски служители. Обвиняемият П.М. бил тестван с технически средства за наличие на алкохол и наркотици в кръвта, като полевите тестове са били отрицателни. При пътнотранспортното произшествие са починали В.В. и Т.Б. , а на Н.Л. и Г.Н. били причинени телесни повреди.

Обвиняемият П.М. е притежавал СУМПС от 31 май 2019 г. Той не е осъждан.         

Ето какво е състоянието на пътниците от катастрофата край Пловдив със загинало момче

Спрямо П.М. е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 2 000 лева. С постановление на наблюдаващия прокурор на обвиняемия е отнето  свидетелството за управление на автомобил на основания чл. 69а, ал. 1 от НПК.

Досъдебното производство е в активна фаза на разследване. В момента се изчакват единствено резултатите от назначена химическа експертиза, след което предстои конкретизиране на обвинението и приключване на разследването.  

Радина Лазарова
11 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Правия

2021.01.28 | 04:24

140683
За хлапе което е изгубило контрол над превозното средство - затвор. Ами за УБИЕЦА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ?? За начина по който съзнателно го екзекутира? За него нищо защото майка му е от ГЕРБ и лапа от еврофондовете...

Добави коментар

Водещи новини