Обвиняемите в пране на пари и търговия с маратонки-менте остават в ареста

25 януари 2021 21:27

Обвиняемите в пране на пари и търговия с маратонки-менте остават в ареста
© gettyimages
717 1

Съдът остави в ареста тримата пловдивчани обвинени в пране на пари и търговия без съгласието на притежателите на световни марки маратонки. Схемата е действала в продължение на три години, а в основата ѝ са били двама братя и родителите им, стана ясно в съдебната зала. Единият от двамата мъже все още се издирва.

Според защитата той е в Турция, където се лекува детето му.

Вижте специалния склад на братята в Пловдив, изпрали над 700 бона от ментета

Имитациите на маркови маратонки са били продавани онлайн през няколко сайта, а печалбата е била влагана в строителството на пищен ритуален дом и скъпа четириетажна кооперация без всякакви документи в пловдивския квартал "Столипиново“. Доказаните до момента изпрани средства надхвърлят 700 000 лв.

Стока за 600 000 лв е открита при разбиването на таен склад, маскиран зад стена на магазин за обувки, от който са изпращани онлайн поръчките. В залата стана ясно още, че е в схемата са вербувани и две "мулета“. Това са били социално слаби хора, които са се подписвали като изпращачи в спедиторската фирма и са получавали сумите от продажбите при наложен платеж.

"Престъпленията са тежки от гледна точна на закона и продължителна във времето дейност. Незаконна дейност продължила от 2018 година до момента на задържането. Предвид високата обществена опасност както на престъпленията, така и на обвиняемите лица, които са свързани помежду си, доколкото имат близки родствени връзки, обвинението счита, че адекватната мярка спрямо тези лица на този етап от разследването е именно "задържане под стража“. Разбира се, ние сме в много ранен етап на разследването, ще се събират още доказателства, ще се търси съпричастност и на други лица към разследваната престъпна дейност, ако такива лица се открият или такава престъпна дейност се установи и спрямо други лица, те ще бъдат привлечени към наказателна отговорност", заяви Мария Стоянова от Окръжна прокуратура - Пловдив, предаде БНТ.

Мая Йорданова
717 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
БЕЗПЛАТНИ Е-КНИГИ

2021.01.25 | 23:09

137917
bg-biblioteka.blogspot.com

Добави коментар