Предадоха на съд Петър Кърджилов, който заля с вода жена по време на протестите

  • 22 януари 2021 12:28

  • 679
  • 1
Предадоха на съд Петър Кърджилов, който заля с вода жена по време на протестите
©

Днес, 22.01.2021 г., Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемия П. К., на 37 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителена дързост - извършено е по време на протест, в присъствието на граждани и полицейски служители, в центъра на столицата – престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

През месец юли 2020 г. се провеждали протести на множество български граждани в гр. София, като били блокирани кръстовища в централната част на града. Едно от постоянно блокираните кръстовища било това на  бул. „Цар Освободител“ с бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ - „Орлов Мост“. На мястото били поставени пейки, шатри, столове, а в близост били разположени полицейски служители, които се грижели за охраната на обществения ред.

Провокация на Орлов мост! Задържаха пиара на Иванчева, посегнал на жена с патерица

На 31.07.2020 г. около 09,20 ч. Л. Т. преминавала през „Орлов Мост“ и била спряна от В. Д., работеща като журналист в телевизия. В. Д. започнала да интервюира Л. Т., като интервюто се излъчвало на живо в ефира на една от националните телевизии в Република България. Обвиняемият П. К. забелязал това, след което се приближил към интервюираната Л. Т., а в ръката си носел чаша с течност. Когато бил достатъчно близо до Л. Т., П. К. залял с течността от чашата Л. Т., която давала интервю. След това обвиняемият започнал да ѝ крещи: „Марш от тука!“ и да я обижда.

Прокуратурата погна Петър Кърджилов за посегателство над възрастна жена

Присъстващите на мястото полицейски служители задържали обвиняемия П. К. по реда на Закона за МВР за срок до 24 часа.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои Софийски районен съд да насрочи съдебно заседание по делото, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Последвайте канала на

Novini.bg
679 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.22 | 13:28

1
Боклук

Добави коментар

Водещи новини