7 години след като жена загина в асансьор в София, виновни и дело - няма

  • 22 януари 2021 08:48

  • 819
  • 3
7 години след като жена загина в асансьор в София, виновни и дело - няма
© Булфото (архив) - Мария Ваклинова

7 години след като една жена пострада, а друга изгуби живота си при падане на асансьор, няма виновни за инцидента, няма и започнало дело. Инцидентът се случва през 2014 година в 12-етажна сграда.

„Този инцидент преобърна живота ми. От една страна бях напълно здрав човек, преди това да се случи, а днес съм човек със здравословни проблеми. От друга страна имах шанса да живея втори живот и да оценя своя живот. От трета страна – за да се погрижа за здравето си, имах нужда от помощта на близки, познати и непознати”, споделя Мария Ваклинова пред Нова телевизия. 

Оцеляла в асансьор-убиец в София има нужда от операция

Адвокатът на Мария обясни, че делото е във фазата на обвинението. В началото прокуратурата бързо събира доказателства и го внася в съда. Оттам обаче връщат делото за поправяне на обвинителния акт. Над четири години делото не е в ход, впоследствие е привлечен пети обвиняем. Изненадващо, месец-два след това делото е прекратено срещу четирима обвиняеми.

„Ние обжалвахме това прекратяване. Спечелихме в градския съд. В момента, по протест на прокурора и по жалби, делото е в Апелативен съд. За част от престъпленията обаче давността е кратка – 7 години и половина, което на практика означава, че това дело не може да се изкара. Тъй като то обичайно е на три инстанции, а дори не е започнала първата”, обясни Александър Кашъмов.

Делото за асансьора убиец се връща в прокуратурата

Мария и адвокатът ѝ се надяват на чудо, за да влезе делото им в съда в определените срокове. Пострадалата жена е на мнение, че отговорността на техниците трябва да е ясна, регламентирана и те да я носят.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
819 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Алекс

2021.01.22 | 12:51

3
Във всеки асансьор е отбелязано колко е допустимото тегло на пътниците в него. Доколкото си спомням, всички заедно бяха надвишили позволеното за безопасно придвижване на асансьора тегло. Тогава защо друг да им е виновен? Бременните поначало недряват значително. Посочените допустими килограми в асансьора не са каприз на производителите на асансьори. Можеха да не се тъпчат всички в един асансьор, а просто да почакат.
Васко Р. Младич

2021.01.22 | 09:07

2
Виновникът е ясен, оня д.еБ.елак, свинята, оня дет спи напреко на леглото, с пачките по 500 евро, с кюлчетата, с пищова над шкафчето, ето го виновникът, мръсната свиня борисоф

2021.01.22 | 09:00

1
Невероятен съд ! Айде още 7 години влачете делото !

Добави коментар

Водещи новини