6 г. затвор за украинския шофьор след катастрофата край Лесово

19 януари 2021 17:18

6 г. затвор за украинския шофьор след катастрофата край Лесово
© bulphoto (архив)
765 1

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Ямбол бе наложено наказание от шест години „лишаване от свобода“ спрямо О.Б., гражданин на Република Украйна.

Той е подсъдим за това, че по непредпазливост причинил смъртта на три лица и средни телесни повреди на други дванадесет. Телесните увреждания са настъпили в резултат от ПТП, настъпило на 09.10.2020 година на път между град Елхово и ГКПП – „Лесово“, обл. Ямбол. Престъплението е квалифицирано по чл. 343, ал.4, вр. чл.3, б. „б“, пр. 2, вр. чл.1, б. „в“, вр. чл.342, ал.1 от НК, тъй като извършеното деяние представлява особено тежък случай.

Тежка катастрофа край Лесово отне живота на трима души, има и ранени

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал товарен автомобил с прикачено към него полуремарке. О.Б. е нарушил правилата за движение по пътищата, оставяйки превозното средство спряло на пътното платно в продължение на часове, в следствие на което предизвикал пътното произшествие с движещ се по същото време, по същия път и със същата посока на движение автобус, с който са се придвижвали пострадалите лица. Установено е също така, че товарният автомобил е бил непреодолима преграда на пътното платно за водача на автобуса.

Катастрофата край Лесово: Транспортират с хеликоптер в "Пирогов" две жени в тежко състояние

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол е постановена по реда на съкратеното производство. Подсъдимият е лишен от право да управлява МПС за срок от 8 години.

Присъдата на Окръжен съд – Ямбол подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас, съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Ямбол.

Мая Йорданова
765 1

Свързани новини

Коментари (1)

Добави коментар
Българин

2021.01.19 | 19:47

129699
Браво на съдебната система, която успя да докаже , че невинен е този , който не спазва дистанция и се движи с несъобразена скорост .

Добави коментар

Водещи новини