ВАС отложи делото за прекратяване правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов

  • 18 януари 2021 13:59

  • 278
  • 0
ВАС отложи делото за прекратяване правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов
© Фейсбук/Бойко Борисов

Върховният административен съд отложи делото за предсрочно прекратяване правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов. Съдебният състав уважи молбата, подадена от неговия адвокат Милана Кривачка, която преди дни беше изписана от болница и се възстановява след тежко прекарана коронавирусна инфекция. 

Представеният към молбата за отлагане на делото болничен лист на адвокат Кривачка е до 12 февруари. В отпуск по болест от миналия четвъртък е и самият кмет Румен Томов. Той уведоми за това областния управител на Благоевград без да уточнява продължителността на отсъствието си по болест. 

Със заповед Томов назначи заместника си по финансовите и икономически въпроси Ясен Попвасилев да управлява временно общината, като ограничи правата му да уволнява служители и да налага дисциплинарни наказания.

Съдебната сага за предсрочно прекратяване правомощията на кмета на Благоевград Румен Томов започна след като беше установено, че той не е прекратил дейността на фирмата си и не се е заличил като собственик в рамките на законоустановения  едномесечен срок, както го изисква ЗМСМА. 

Напрежение в Благоевград. От ГЕРБ реагираха остро заради застрояване

Делото беше замразено до произнасянето на Конституционния съд, който беше сезиран за този текст от закона, и възобновено след като конситуционните съдии не откриха конфликт с основния закон на държавата. 

Предстои ВАС да насрочи нова дата по делото.

Novini.bg
278 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини