Потвърдиха оправдателната присъда за взрива в завод "Миджур", при който загинаха 15 души

  • 14 януари 2021 14:21

  • 448
  • 1
Потвърдиха оправдателната присъда за взрива в завод "Миджур", при който загинаха 15 души
© Булфото (архив)

Софийският апелативен съд е потвърдил оправдателната присъда по делото за взрива в завод "Миджур" в Горни Лом през 2014 година, при който загинаха 15 души. Решението подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

Съдът е излязъл с решение на 11 януари САС и с него потвърждава присъдата на пъроинстанционния съд във Видин. Делото приключи на първа инстанция през юни 2018 г. Тогава по всички обвинения бяха оправдани подсъдимите Ивелина Бахчеванова, секретар на междуведомствената комисия към Министерство на икономиката, Божидар Василев, бивш началник на отдел в Главна дирекция "Охранителна полиция", Палма Иванова, отговаряща за безопасността на труда в завод "Миждур" и собственикът Валери Митков.

Апелативният съд в София заседава по делото за взрива в завод "Миджур"

Апелативният съд е приел, че Окръжен съд - Видин е провел надлежно, пълно и всестранно съдебно следствие, като е изяснил релевантните факти в пълния им обем.

Novini.bg
448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.01.14 | 15:53

1
Нали? Умрелите сами са си виновни. Нормално е да се взеивяват цехове със специален режим на производство. Как да сме учудени, тук съдиите не карат опели и рена.... Какво съвпадение, не?

Добави коментар

Водещи новини