Затвор и глоба за мъж, подкупил полицаи

14 януари 2021 11:18

Затвор и глоба за мъж, подкупил полицаи
©
398 0

Варненският окръжен съд призна за виновен 43-годишния Мирослав И., за това че дал подкуп на двама полицейски служители, за да не му съставят акт да административно нарушение. Това съобщиха от пресцентъра на съда .

Присъдата беше произнесена в деня на разпоредителното заседание, след като защитата на подсъдимия поиска съкратено съдебно следствие. В този случай той признава вината си и всички факти и обстоятелства изложени в обвинителния акт, а размерът на постановената присъда „лишаване от свобода“ се намалява с 1/3.

Оставиха за постоянно в ареста обвинените за подкуп полицаи

На 22.12.2019г. Мирослав И. бил спрян за проверка от полицейски патрул до бл. 212 в кв. „Кайсиева градина“ във Варна. Поводът бил влизането на автомобила в забранена улица. След като дал документите си за проверка, подсъдимият предложил на двамата полицай „да почерпел нещо“ и „да се оправели на място“. След като единият служител тръгнал към служебния си автомобил Мирослав го последвал. Сложил 180 лева под предната седалка. Случаят веднага бил докладван на дежурния в оперативна част на Трето РУ на МВР-Варна. При направената справка относно автомобила се оказало, че превозното средство е с прекратена регистрация от 2015г.

Мирослав И. е роден във Варна, със средно образование, неженен, реабилитиран.

За извършеното престъпление, Окръжен съд – Варна наложи на Стоян С. сред редукцията с 1/3 наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 години с 5 години изпитателен срок и глоба в размер на 1500 лева.

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативен съд – Варна.

Novini.bg
398 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини