Прокуратурата с последни важни данни за убийството на 8-годишното дете в Мездра

Във връзка със засиления медиен и обществен интерес по повод разследването на смъртта на 8-годишно момче в Мездра, Районна прокуратура-Враца съобщава:

Образувано е досъдебно производство по чл.338, ал. 3 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Кметът на Мездра: Няма напрежение в града

До настоящия момент са извършени следните действия по разследването: оглед на местопроизшествие и оглед на трупа на пострадалото дете, разпити на 16 свидетели, част от които са дали показания пред съдия по реда на чл. 223 от НПК.

Извършени са четири претърсвания и изземвания от имоти, находящи се в гр. Мездра и в околни села.

Дядото на убитото в Мездра 8-годишно дете разказа какъв е обвиненият за престъплението

Иззети са мобилни апарати, ползвани от Д.Й., който е привлечен като обвиняем по досъдебното производство, а също и от неговата съпруга М.Й. и малолетния им син, в чиито дом е настъпила смъртта на 8-годишния Т.Т.

По делото са назначени балистична експертиза, две химични експертизи, дактилоскопна експертиза, съдебномедицинска експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза на малолетния син на Д.Й., а също комплексна ДНК и балистична експертизи, които трябва да се извършат в Националния институт по криминалистика-София.

В хода на следствените действия са иззети видеозаписи от общинските камери в гр. Мездра.

Прокуратурата погна щурма в Мездра, дядото на убитото 8-годишно дете с изявление

Внесени са искания по чл.159а от НПК за изискване на трафични данни за проведени разговори от телефонните номера, ползвани от семейството.

Спрямо привлечения в качеството на обвиняем Д.Й. за престъпление по чл. 338, ал.3 от НК, е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ с определение на Районен съд- Мездра от 11.01.2021 г.

Към момента не са налице доказателства за участие на други лица в разследваното престъпление, както и за осъществени други престъпни състави от лица, различни от привлечения в качеството на обвиняем Д.Й.  

Предстои по делото да бъдат извършени още разпити на свидетели и допълнителни експертизи.

Ръководството на Районна прокуратура-Враца няма да позволи нерегламентиран натиск върху магистрати и разследващите органи относно законосъобразността и пълнотата на провеждането разследване.

Коментари

 1. 2021.01.15 | 13:39
  Дядото да се арестува и да се подведе за подстрекателство на размирни действия . Вижте как се действа в щатите а ние се правим ,че нищо не е казал
  1. 2021.01.16 | 17:24
   Дядото е дърт престъпник в миналото едва оттърва зандана
 2. 2021.01.15 | 16:19
  Защо говорите така било циганче Ами и той душа носи никой няма право да убива и отнема човешки живот
 3. 2021.01.15 | 11:48
  Защо пишете така, циганче те не са ли хора,това дете не е майка раждала.Що за хора сте вие.Било влизало да краде.Дядо му е богат ,Том Томов известен лидер на партия Рома, внучето мъничко момче ще краде.И с правото дядото си иска правосъдие.
 4. 2021.01.14 | 13:36
  цигането да не е влязло да краде???
 5. 2021.01.14 | 12:35
  Не ни дреме за мангалите, махайте. Я тая новина
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет