Съдът в Хасково екстрадира в Белгия двойка, отвлякла собствените си деца

  • 12 януари 2021 15:20

  • 683
  • 0
Съдът в Хасково екстрадира в Белгия двойка, отвлякла собствените си деца
© Getty Images/Guliver

Състав на Окръжния съд в Хасково допусна изпълнението на Европейска заповед за арест /ЕЗА/ и постанови екстрадиция в Белгия спрямо двойка, отвлякла и държала повече от 5 дни отнетите им собствени деца, съобщиха от Съдебната палата.

Мъжът Х. Д. - белгийски гражданин и жената Ф. Т. - турска гражданка с белгийска карта за пребиваване бяха задържани на ГКПП "Капитан Андреево" с децата си на 26 декември и оставени под арест. Те са обвинени от властите в Кралство Белгия - съд в Лиеж, че като родители на четири малолетни деца са ги "отвлекли, противозаконно лишили от свобода и задържали на заложници".

При вземането на мярката за неотклонение на двамата са били представени документи, според които двойката е била лишена от родителски права и невръстните са били дадени на приемни родители заради "причиняване на вреди на психическата и физическата годност на децата".

Екстрадираме в Германия българин, подпалил колата на друг нашенец

От съда изтъкват, че посоченото престъпление е наказуемо в Белгия с максимален срок на наказание "лишаване от свобода" от една до пет години и глоба, а ако виновният е с лишени родителски права, затворът може да бъде определен на най-малко три години. Освен това актът на Х. Д. и Ф. Т. съответства на квалифицирано като "престъпление" деяние и според българския Наказателен кодекс, пише още в решението на съда.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
683 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини