Съдът остави в ареста мъжа, прострелял жена в новогодишната нощ

  • 10 януари 2021 18:55

  • 774
  • 0
Съдът остави в ареста мъжа, прострелял жена в новогодишната нощ
© gettyimages

Районният съд в Ловеч остави в ареста мъжа, прострелял с незаконно притежавана пушка 42-годишна жена пред жилищен блок в ловешкия квартал "Младост", по време на празнично хоро в новогодишната нощ, съобщиха от пресцентъра на съда след гледането на мярката за неотклонение на 46-годишния Христов Йочколовски.

На заседанието не бяха допуснати журналисти, въпреки медийния интерес към делото. Йочколовски беше задържан в петък /8 януари/ за срок от 72 часа, а от прокуратурата поиска от съда вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Стрелецът от Ловеч е използвал преправена въздушна пушка, познавал е ранената жена

Стрелецът е обвинен в причиняване на телесна повреда и хулиганство, извършено с дързост и цинизъм.

Според обвинението можело да се направи обосновано предположение, че задържаният е извършил престъплението, за което е обвинен, а ако бъде с по-лека мярка за неотклонение, може да се укрие или да извърши престъпление. Освен това прокурорът по делото посочил, че предстои да бъде извършена и съдебно-медицинска експертиза за степента на увреждания на пострадалата жена и въз основа на заключението на експертите, е възможно обвинението спрямо него да бъде изменено в по-тежко, както и да му бъде повдигнато обвинение за незаконно притежание на боеприпаси и оръжие.

Мая Йорданова
774 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини