Прокуратурата погна случая с битата и обрана от момчета баба в "Овча купел"

  • 18 декември 2020 10:57

  • 634
  • 0
Прокуратурата погна случая с битата и обрана от момчета баба в "Овча купел"
© Pixabay

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с материал, излъчен тази сутрин в една от националните телевизии за нападение над жени в кв. „Овча купел“ в София. Това съобщиха от прокуратурата.

От материала, излъчен в ефира на телевизията, става ясно, че около 14.00 часа на 17 декември 2020 г. 72-годишна жена е била нападната от две момчета, докато се прибирала към дома си. Те настигнали жената в гръб и започнали да ѝ нанасят удари по главата и тялото. В същото време дърпали чантата ѝ и викали: „Дай, чантата! Дай, чантата!“.

Възрастната жена била съборена на земята. Ритали я по тялото и тя се развикала за помощ. Момчетата продължили да дърпат чантата ѝ, но не успели да я отнемат и избягали.

Пребиха възрастна жена посред бял ден в столичен квартал

По думите на пострадалата нападателите са били непълнолетни. Тя видяла само двама от тях. Записи от камери обаче показали, че е имало още едно момче, което е стояло в близост до мястото.

От материала, излъчен в телевизията, се съобщава за още един подобен опит за грабеж, извършен по сходен начин спрямо друга пострадала жена, ден по-рано - на 16.12.2020 г., в същия столичен квартал.

Биха и ограбиха дядо в с. Сломер

В тази връзка прокурор при Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК (опит за грабеж). Разследването е възложено на 06 Районно управление - СДВР.

Софийска районна прокуратура призовава гражданите станали жертва на престъпления веднага да подават сигнали до органите на МВР и Прокуратурата на Република България с оглед възможността за своевременно разкриване на извършителите на престъпления.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
634 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини