Десет ще са европейските делегирани прокурори за България

  • 17 декември 2020 18:12

  • 548
  • 0
Десет ще са европейските делегирани прокурори за България
© gettyimages

Десет, а не двама, ще са българските магистрати, които ще работят като делегирани прокурори към Службата на Европейския главен прокурор.

На извънредно заседание Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет обяви началото на процедурата за подбор. Кандидатите могат да подадат документи в следващите 30 дни.

Зам.-главният прокурор при ВКП разговаря с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши

Петкратното увеличение на българските делегирани прокурори е по информация, дошла от европейския ни прокурор Теодора Георгиева, съобщи БНР.

От прокуратурата от месеци предупреждават, че поисканите от европейския главен прокурор Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е по двама европейски делегирани прокурори от държава ще са недостатъчни. Онези, които искат да работят и под нейно ръководство, трябва да са действащи съдии, прокурори или следователи с поне 8 години юридически стаж, да са под 58 години, с придобит статут на несменяемост и оценка „много добра“ от последната атестация.

Задължително е доброто владеене на английския език и опитът по дела за финансови, данъчни, икономически престъпления, вкл. и на престъпления срещу финансовите интереси на Европейския съюз, и в международното сътрудничество по наказателно-правни въпроси. Кои от кандидатите отговорят на условията ще решава тричленна комисия по допустимост.

След месец те ще обявят допуснатите до изслушване, а кога ще се проведе то - ще се решава след това. Одобрените ще бъдат предложени на Лаура КьовешиЛаура КьовешиЛаура Кодруца Кьовеши е родена на 15 май 1973 г. В периода от 15 септември 1995 г. до 1 май 1999 г. Кьовеши е. Във времето, в което не работят като европейски делегирани прокурори, онези от тях, които са прокурори или следователи, ще работят по национални разследвания под ръководството на главния прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
548 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини