Изправят пред съда участници в схема, работила в помощ на затворник

  • 16 декември 2020 10:10

  • 611
  • 0
Изправят пред съда участници в схема, работила в помощ на затворник
© Булфото (архив)

Софийска градска прокуратура даде на съд четирима души, обвинени за подкуп на длъжностно лице.

От държавното обвинение обясниха, че става дума за схема от 2013 година. За да излезе от затвора, фиктивно по здравословни причини, осъден потърсил помощ от свой съкилийник, като знаел, че той предоставя подобни "услуги". Посредникът обяснил, че най-евтино ще бъде при лекарите в Неврологичното отделение на болницата към затвора.

След като се съгласил, осъденият започнал да симулира болки в кръста и твърдял, че не може да движи крака си. В схемата участвали служител в Главна дирекция "Изпълнение на наказания", лекар и специалист в медико-диагностична лаборатория по ядрено-резонансна диагностика.

Спипаха затворник в Плевен със съмнителна зелена таблетка

Цената била 5000 лева, но след като му се видяла много висока тази сума, осъденият решил да подаде сигнал за искания подкуп. Така след няколко месеца мъжът бил настанен в болницата на затвора, но вече като лице, което съдейства на разследващите. А прокуратурата дала специално подготвена сума, за да плати "услугата". Започнало и фиктивното лечение. После роднини на осъдени превели парите по сметка на съпругата на един от участниците в схемата. Те пък си ги разпределили в село до Видин и в кафене в София.

Novini.bg
611 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини