Иван Гешев и Димитър Манолов подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество

  • 02 декември 2020 12:42

  • 401
  • 0
Иван Гешев и Димитър Манолов подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество
© ПРБ

Днес, 02.12.2020 г. в Съдебната палата в гр. София, главният прокурор на Република България Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във и президентът на КТ „Подкрепа“ инж. Димитър МаноловДимитър МаноловРоден на 23 август 1958 г. в гр.София. Завършва средното си образование в 35-та гимназия с преподаване подписаха Меморандум за разбирателство и сътрудничество, съобщиха от пресцентъра на ПРБ.

Документът предвижда взаимодействие между ПРБ и КТ „Подкрепа“ с цел осигуряване на бърза защита, навременно и ефективно разследване на сигнали за нарушения на трудови и осигурителни права. Приоритет ще бъде междуинституционалното сътрудничество, координацията и взаимодействието, насочени към правата на трудещите се – работници и служители, участващи в наказателни, административни и/или граждански производства, в качеството на пострадали и/или свидетели. Страните ще си сътрудничат и в областта на прилагане на международните и европейските стандарти за опазване на правата на трудещите се, и по-специално в случаите, когато тези права са нарушени чрез престъпно посегателство.

Сотир Цацаров и Иван Гешев се срещнаха с ръководството на КНСБ

Меморандумът предвижда да се създаде съвместна работна група от представители на ПРБ и КТ „Подкрепа“, която периодично да обсъжда актуалната нормативна уредба, съдебната практика по обществено значими дела и проблеми, свързани със защитата на правата на трудещите си.

ПРБ има сключен Меморандум за разбирателство и сътрудничество и с КНСБ. 

Novini.bg
401 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини