Оставиха в ареста телефонните измамници, отмъкнали 95 000 лв.

  • 30 ноември 2020 19:55

  • 1536
  • 0
Оставиха в ареста телефонните измамници, отмъкнали 95 000 лв.
© gettyimages

Съдът в Бургас остави в ареста двамата телефонни измамници от Карнобат, успели да отмъкнат над 95 000 лева от възрастни хора. Извършителите бяха заловени при опит да вземат 11 000 лева от 79-годишната жена от Айтос.

29-годишният Атанас Жеков и 25-годишният Петър Димитров влязоха днес в съдебната зала. Пред магистратите и двама заявиха, че съжаляват за постъпката си и поискаха да се приберат у дома до старта на делото. И двамата имат постоянен адрес в Карнобат, но според прокуратурата те могат да продължат с престъпната дейност именно от вкъщи, предаде БНТ.

Жертва на ало измамници: Каза ми, че детето ми е в болница, а докторът иска много пари

Двамата телефонни измамници не са действали сами. Според прокуратурата имали помагач в чужбина, при когото могат да се укрият, ако не са в ареста. Георги Дуков, прокурор: „Доказателствата за авторство на деянието, опасност да се укрият, опасност да извършат друго престъпление. Това са основните аргументи на прокуратурата".

Съдът взе предвид, че жертвите на обвиняемите са най-уязвимата част от обществото, а именно възрастните хора и постанови арест за двамата измамници. Последната им жертва е тази 79-годишна жена от Айтос.

Решението на Окръжния съд в Бургас е окончателно, а предвиденото наказание е от една до осем години затвор. А за нова измама сигнализират и от „Български пощи".

През последните дни са зачестили имейлите с логото на дружеството, които са под формата на анкета или игри, а в повечето случаи те са и писмо до потребителите, че имат за получаване пратка с наложен платеж, като трябва да предоставят личната си банкова сметка.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1536 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини