Обвинената за жестокото убийство на децата си Кристина Дунчева остава зад решетките

  • 26 ноември 2020 10:53

  • 1937
  • 1
Обвинената за жестокото убийство на децата си Кристина Дунчева остава зад решетките
© Getty Images/Guliver

Софийският апелативен съд потвърди определението на Благоевградския окръжен съд и остави в ареста Кристина Дунчева, задържана за убийството на двете си малолетни деца в Сандански, предаде репортер на Novini.bg.

Според магистратите събраните доказателства до този момент говорят за съпричастност към деянието и извършването му по особено мъчителен начин и с особена жестокост спрямо жертвите. В определението на съда се посочва, че обвиняемата няма опасност да се укрие, но може да извърши друго престъпление. Лицето е психически лабилно и не е взимало необходимите лекарства, отбелязват магистратите.

Кристина Дунчева не присъства лично в съдебната зала за днешното заседание. От защитата ѝ посочиха, че тя има тежко психическо разстройство, не се чувства добре и мисли, че ако дойде в София, няма да се върне. На моменти тя "изпада в безтегловност", заявиха още от защитата на Дунчева.

Съдът решава дали да остави майката убийца от Сандански в ареста

Припомняме, че сигнал за открити трупове на две деца на улица "Скопие" в Сандански постъпи на 19 ноември. При огледа на местопроизшествието са иззети веществени доказателства, сред които два ножа и сатър. 32-годишната майка на двете деца е била задържана и привлечена в качеството ѝ на обвиняем. Разследването на престъплението продължава, очакват се заключения от назначените експертизи.

Novini.bg
1937 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.26 | 12:21

1
Е къде другаде да е?

Добави коментар

Водещи новини