Оставиха в ареста младия мъж, убил дядо си в кирковско село

  • 20 ноември 2020 17:13

  • 684
  • 0
Оставиха в ареста младия мъж, убил дядо си в кирковско село
© Getty Images/Guliver

Окръжният съд в Кърджали постанови мярката за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на 24-годишен кирковското село Могиляне за това, че на 16 ноември 2020 г. умишлено умъртвил мъж на 75 години от същото село, съобщиха от пресцентъра на съда. От там уточняват, че за това деяние Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години. Извършителят на убийството е внук на жертвата.

За да вземе мярката "задържане под стража", съдът е приел, че от извършените по делото процесуално-следствени действия, събраните доказателства и показанията на свидетелите, може да се направи обосновано предположение, че 24-годишният е автор на престъплението, за което е привлечен към наказателна отговорност. Съществува и реална опасност той да се укрие или извърши ново престъпление.

Внук уби дядо си с брадва

Съдът е приел за неоснователно искането на служебния защитник на обвиняемия да бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза, която да отговори на въпроса страда ли той от психично заболяване с мотива, че по досъдебното производство вече има назначена тройно съдебно-психиатрична и психична експертиза с въпроси, които припокриват поставения такъв по време на заседанието.

Определението на Окръжен съд - Кърджали може да бъде обжалвано или протестирано пред Апелативен съд - Пловдив в тридневен срок.

Novini.bg
684 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини