Повдигат обвинения на двама трафиканти на мигранти в Свиленград

  • 15 ноември 2020 17:00

  • 1047
  • 0
Повдигат обвинения на двама трафиканти на мигранти в Свиленград
© Районна прокуратура - Свиленград

Районна прокуратура в Свиленград привлече като обвиняеми за трафик на мигранти. Те опитали да превозят 19 чужди граждани, от които двама малолетни, съобщават от държавното обвинение.

На 14 ноември служители на Дирекция “Вътрешна сигурност“- МВР са установили и задържали в Свиленград, 19 чужди граждани от Афганистан и Пакистан. Всички те са мъже, като двама от тях са ненавършили 16-годишна възраст.

Двама мъже са осъдени в Свиленград на затвор за трафик на 21 афганистанци

Чужденците са се намирали в микробус с българска регистрация. Установено е, че чужденците влезли в България от Гърция през „зелена граница“, в района на гранична пирамида, в землището на гр. Свиленград. Събраните доказателства сочат, че единият обвиняем е следвало да откара чужденците с микробуса до вътрешността на гр. Свиленград, където трябвало да ги остави, а от там те да бъдат превозени до вътрешността на страната, а другият е следвало да обезпечи безпроблемното им движение до гр.Свиленград.

Срещу чуждите граждани са образувани бързи производства за извършено престъпление по чл.279 ал.1 от НК и са настанени в Център за мигранти.Двамата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на прокурор от РП-Свиленград. По досъдебното производство се извършват следствени действия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини