Ограничават достъпа до съдебната палата в Благоевград

  • 13 ноември 2020 17:07

  • 315
  • 1
Ограничават достъпа до съдебната палата в Благоевград
© Google Maps

От понеделник се ограничава достъпът до съдебната палата в Благоевград. Делата ще се гледат само на закрити заседания, а администрацията ще работи с граждани и адвокати само по електронен път.

Над 30 служители на съда не са на работа, като 13 от тях са с положителна проба за коронавирус, а останалите са под домашна карантина като контактни.

Всеки трети починал с COVID-19 в страната през денонощието е без заболяване

Заради усложняващата се ситуация в областта и с цел превенция окръжният и районният съд ограничават достъпа до сградата, както и откритите заседания от 16 ноември, понеделник, съответно за един месец и за две седмици. Делата обаче ще продължат да се гледат, уточни председателят на районния съд Вера Коева пред БНР.

„Отлагат се само откритите съдебни заседания за тези производства, които не са бързи, така че за този период от две седмици, за който затваря районният съд, а окръжният за един месец, ще се продължи да се гледат дела, като за издръжка, уволнения, по наказателни дела – задържане под стража“, обясни тя.

Комуникацията с граждани и адвокати ще бъде по електронен път и чрез обявените на сайта на двете съдебни институции телефони.

„Умоляваме гражданите предимно дистанционно да се свързват с нас. Да правят справки по телефона, да посочат имел адреси, на които ще изпращаме всички поискани от граждани и адвокати книжа“, посочи Вера Коева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
315 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.11.13 | 17:33

1
Тази палата е като палат и вътри само кадъни

Добави коментар

Водещи новини