Двама мъже са осъдени в Свиленград на затвор за трафик на 21 афганистанци

  • 13 ноември 2020 12:33

  • 242
  • 0
Двама мъже са осъдени в Свиленград на затвор за трафик на 21 афганистанци
© Pixabay

Двама мъже са осъдени на затвор по досъдебно производство на Районна прокуратура - Свиленград за подпомагане на 21 граждани на Афганистан да преминат незаконно през страната, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Д.А. /20 г./ и Н.М. /30 г./ осъществили трафика на чужденците, сред които четирима ненавършили 16-годишна възраст, на 4 юли тази година.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемите, одобрено от Районен съд - Свиленград, на Д.А. е било наложено наказание от 10 месеца "лишаване от свобода" при първоначален "общ" режим на изтърпяване и глоба от 3 500 лева, а на Н.М. е било наложено наказание от 11 месеца "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим на изтърпяване и глоба в размер на 3 500 лева.

Граничен полицейски патрул задържал на 4 юли към 1,30 часа в Свиленград управлявания от Д. А. микробус с 21-те мигранти от Афганистан. Установено е било, че чужденците влезли в България през "зелена граница", като микробусът чакал наблизо. Д.А. бил ангажиран от Н.М. да закара чужденците с микробуса до София.

Определението на Районен съд - Свиленград е окончателно, уточниха от прокуратурата.

Последвайте канала на

Novini.bg
242 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини