Софийска районна прокуратура иска арест за обвиняем за измама

  • 06 ноември 2020 10:58

  • 395
  • 0
Софийска районна прокуратура иска арест за обвиняем за измама
© Getty Images/Guliver (архив)

Днес, 06.11.2020 г., Софийска районна прокуратура ще внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемия К. К., на 42 години. Той е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

На 24.10.2020 г., около 14,00 ч., в гр. София, в жилище в ж.к. "Захарна фабрика", в съучастие с неустановен извършител, обвиняемият К. К., с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага, възбудил заблуждение у М. Ц., че те са служители на държавна институция и участват в европейска програма за подпомагане на пенсионери. Двамата поискали показване на парична сума, която пострадалата М. Ц. притежава налична към момента в дома си. Пострадалата им предоставила да опишат сумата от 1350 лева, която сума не ѝ била върната, с което ѝ била причинена имотна вреда.

Измамиха възрастна жена от Каварна с 3900 лева

Обвиняемият К. К. е осъждан. Престъплението, за което му е повдигнато обвинение, е наказуемо с лишаване от свобода от една до шест години.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя, прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия К. К. за срок до 72 часа. Предстои днес да бъде внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Последвайте канала на

Novini.bg
395 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини