Детегледачка, направила опит за кражба, е предадена на съд

На 26.10.2020 г. Софийска районна прокуратура предаде на съд обвиняемата С. С., на 26 г., за това, че чрез използване на техническо средство (ключ), е направила опит да отнеме чужди движими вещи на обща стойност 1176,08 лева от владението на собствениците им Д. К. и Д. Щ., без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като опитът е останал недовършен по независещи от С. С. причини - престъпление по чл. 195, ал. 1, т. 4, пр. 2, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1 от НК. Д. К. и Д. Щ. живеели с децата си в жк. „Лозенец“, гр. София.

В края на м. юни 2019 г. Д. Щ. наела обвиняемата С. С. за детегледачка. От м. август 2019 г. до началото на м. ноември 2019 г. от жилището на Д. К. и Д. Щ. изчезнали парични суми и бижута и те се усъмнили, че кражбите вероятно са извършени от С. С. По тази причина в жилището била монтирана камера.

15-годишен е задържан за кражби в Хасково

На телефона на Д. К. било инсталирано приложение за достъп до видеокамерата. На 19.11.2019 г. Д. К. и Д. Щ. излезли от дома си. Преди това Д. Щ. заключила кабинета в жилището и скрила ключа. В жилището останала С. С. и едно от децата. Около 09,11 ч. на същата дата Д. К. получил на телефона си сигнал, че видеокамерата в кабинета му засича движение и записва. Тогава Д. К. видял как обвиняемата тършува из мебелите и взима пликове, в които съхранявал парични суми. Д. К. веднага уведомил Д. Щ. и тя подала сигнал на телефон 112.

Около 09,40 ч. Д. К., Д. Щ. и полицейски служители от 04 РУ-СДВР били пред жилището. Д. Щ. отключила входната врата и влязла вътре с полицейските служители. В този момент С. С. се намирала в спалнята пред отворен шкаф.

Полицейски служител заявил на обвиняемата, че се извършва проверка и да извади всичко, което има в себе си. С. С. извадила хартиен плик, съдържащ пари - банкноти в различни валути и с различен номинал, и го хвърлила на пода.

Паричните средства били в общ размер 1176,08 лева. Обвиняемата С. С. била задържана от полицейските служители, веднага след това в жилището били извършени действия по разследването.

По случая било образувано досъдебно производство. Предстои делото срещу С. С. да бъде насрочено за разглеждане в съда.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет