Валери Симеонов загуби делото срещу Слави Трифонов

Зам.-председателят на Народното събрание, лидер на НФСБ и бивш вицепремиер Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 загуби окончателно делото, което заведе срещу "Шоуто на Слави" и bTV Media Group заради разследване от 2017 г., което доказва, че в мотел на негова фирма с държавни пари се настаняват военни, пазещи границата от нелегални мигранти.

Съставът от ВКС с председател Веска Райчева не допуска делото до касационно обжалване, като в определението от 22 октомври са посочени конкретните факти, с които са отхвърлени претенциите на зам.-председателя на парламента.

Повод за иска в размер на 30 000 лв. са встъпителните думи на водещия Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в преди излъчването на репортажа: "Уважаеми зрители и ти, депутате Симеонов, благодаря. Понеже вие казахте, че не ги разбираме тези неща с фирмите, ще повторя фактите, че собственик на мотел "Козия рог" е "Скат", а собственик на "Скат" сте Вие, г-н Симеонов. Факт е, че в "Козия рог" са настанявали гранични полицай; факт е, че държавата плаща за тези нощувки; факт е, че това е конфликт на интереси".

Магистратите изясняват фактите зад тези думи: "Установено е, че собственик на мотел "Козия рог" е "Скат" ООД, като от представени по делото множество фактури , издадени от "Скат" ООД в периода м.01.-м.04.2017г. е видно, че в посочения период в мотел "Козия рог" са настанявани военнослужещи от Сухопътни войски (...) От представено по делото удостоверение за вписани обстоятелства в Търговския регистър е констатирано, че съдружници в дружеството "Скат" ООД, са Д. Х. (управителят Данчо Хаджиев – б.р.) и В. С. (Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 – б.р.), като последният притежава 90% от капитала на дружеството".

Сексистки скандал в парламента: Депутатка скочи на Валери Симеонов

Намира ли се депутатът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 в конфликт на интереси, когато е взето политическо решение за изпращане на военни по границата и част от тях се окажат в хотела на бизнесмена Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16? Мнението на съдия Райчева: "Съдът е приел, че в съдържанието на така посочените изявления на ответника Т. няма отправено обидно, клеветническо изявление , адресирано до ищеца, а само са обобщени изложените в предаването факти и неговата оценка на тези факти, че е налице конфликт на интереси и че следва да се проведе разследване. Съдът е посочил, че тази оценка не подлежи на проверка за истинност, след като същата не е обида, т.е. не засягат достойнството на личността. Прието е, че дадените оценки от водещия на предаването не са обидни и не следва да се квалифицират като засягащи достойноството на публична фигура, към която са завишени изискванията за начин на живот и работа от страна на обществото. От друга страна съдът е приел, че изложените факти от водещия Т. са истински, проверени в хода на изготвяне на репортажа и доказани като такива в хода на съдебното производство. При тези данни съдът е счел, че ответникът Т. е обобщил факти, представени в процесния репортаж, които са верни и е направил въз основа на тях съждения, които представляват неговата оценка на поведението на ищеца като политическа фигура и не може да се приеме, че мнението на ответника е сформирано и изразено само за да засегне достойнството на ищеца“:

Симеонов е осъден да покрие разноските по делото. Той ще трябва да плати на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в 1460 лв., а на bTV Media Group – 200 лв, съобщава bTV.

Коментари

 1. 2020.10.24 | 15:59
  Какъв е този съд, какво като настанява длъжностни лица, при вас май всичко е забранено даже да пикая
  1. 2020.10.26 | 16:11
   Жалко за Симеонов! чалгаря би си заслужл!
  2. 2020.10.25 | 03:16
   Нарича се конфликт на интереси. Това е недопустимо за "публична фигура, към която са завишени изискванията за начин на живот и работа от страна на обществото." Все едно ти да станеш президент и да настаняваш депутати в твой хотел за сметка на данъкоплатците.
 2. 2020.10.24 | 21:03
  ма ни го тоя странджански цървул
 3. 2020.10.24 | 18:46
  ВАЛЕРИ НА ЛИ беше най. ЧЕСТНИЯТ ПОЛИТИК НИКОГА ПОВЕЧЕ. НА ВЛАСТ.
 4. 2020.10.24 | 15:28
  Тоя Симеонов е голям боклук. Толкова е нагъл и арогантен, че заслужава да го попилеят от бой от главата до петите, скапаняка му жалък. Простак е, няма изказ, мазна-хитрешка муцуна, подиграва се с хората, пълна измет е тоя, пионка назначена от хунтата! Как търпи тоя народ подобни недоразумения да са на власт!!!
  1. 2020.10.24 | 17:46

   НЯМА МЯСТО ЗА ЦВЕТНОКОЖИ ПАТРИОТИ !

 5. 2020.10.24 | 17:36
  e toi i grobarskiat ciganin zagubi i izborite s u slavco no to vinagi e bilo taka kogato nepodhodiashti izmikiari kato nego popadnat tam kadeto ne im e miastoto.
 6. 2020.10.24 | 15:25
  Чалгаря фейса му се е изкривил от злоба и акчност.
  1. 2020.10.24 | 17:20
   По скоро прилича на незадоволена стара мома.
 7. 2020.10.24 | 16:49
  НЕ ГИ ХАРЕСВАМ И ДВАМАТА, АМА ТИЯ БУРГАСКИ ЦИГАНИН ДА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ Е КРАДЕЦ
 8. 2020.10.24 | 16:20
  Азе ви казвам другарЕ, докато аз съм шеф на болшевишкия съд в тая държава НЯМА да има осъден престъпник! Те това е! Да го духа прок.уратурата!Те ги хващат, ама аз ги пускам! Съдебната система е в наши ръце, другарЕ от БСП! Не бойте се!
 9. 2020.10.24 | 16:05
  Ей триф за 30 хилядарки много си пропаднал кокошкар, набарай го за 5 милиона, я кажи за Черепа далаверата
  1. 2020.10.24 | 16:06
   за пет милиона ако си вреш носа ще те направят жена верно хhaxha
 10. 2020.10.24 | 16:04
  съда някъде е ЧЕРВЕН - КВО ОЧАКВАТЕ ?
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет