Условна присъда за пияния шофьор, опитал да подкупи полицаи с кюлче злато

Пловдивският окръжен съд даде 2-годишна условна присъда на мъжа, заловен да кара пиян и опитал да подкупи полицаите със златно кюлче.

Тъй като подсъдимият призна изцяло вината си, съдебният процес се проведе по съкратеното производство, а присъдата му се намали с една трета.

Книжката на 59-годишния шофьор се отнема за 3 години, като той трябва да заплати и глоба от 2000 лева. Половинграмовото златно кюлче на стойност 100 лева се отнема в полза на държавата – решиха магистратите.

Вечерта на 7-и октомври водач на автомобил "Ауди" бил спрян за проверка на ул. „Васил Левски“ в Пловдив. При слизането от колата шофьорът имал некоординирани движения. За да не бъде тестван с дрегер, водачът първоначално предложил пари, а след това взел от колата си и половинграмово златно кюлче със сертификат на стойност близо 100 лева и го предложил на полицаите, за да го пуснат.

Обвинения за пил шофьор, предложил злато на полицаи

Служителите не взели предложения дар и уведомили незабавно дежурния полицай. Шофьорът с инициали И. И. бил задържан и с техническо средство било установено, че кара с близо 2,3 промила алкохол.

Условната присъда на е окончателна и подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд, отбелязва БНР.

Коментари

  1. 2020.10.23 | 18:51
    ako e kaskaval e moe , za malko ne e moe ,sledvashtiat put da opita s po goliamo mojebi 10 kg.da ,,,
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Кое е събитието на изминалата седмица?

Кое е събитието на изминалата седмица?

Избрано от Интернет