Постоянен арест за молдовеца, обвинен за касапницата край Лесово

Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста молдовския шофьор на ТИР, обвинен за катастрофата край Лесово. При инцидента трима мъже, сред които и шофьорът на микробуса, загинаха на място, а 10 от пътниците бяха ранени.

Днес пред апелативния съд в Бургас дойдоха защитници на молдовския шофьор.

Постоянен арест за шофьора на тира от катастрофата край Лесово

„Като молдовец има по-малко права тук в България, защото не е от страна на Европейския съюз. Искаме човекът по време на досъдебното следствие да е в домашен арест, няма да избяга… Направихме всичко възможно да осигурим квартира“, обясни Катерина Алуатска пред БТВ.

Адв. Светослав Михов допълни: „Самият той преживява тежко нещата. Там всички спират на пътя, за жалост! Там няма къде да се спре, няма предвидени места за престой и паркиране, няма предвидени места за решаване на някакви санитарни проблеми, там е километрична колона“.

Пред съда шофьорът се разплака и обясни, че бил в шок и затова не се опитал да помогне.

Повече от седмица след катастрофата, кошмарът за пострадалите не е избледнял. Сред тях е 32-годишната Веса Ганчева, която описва като „кошмарно, ужасно“.

Жената е майка на две деца и работи като кондуктор в общинския превозвач в Бургас и е претърпяла сложна ортопедична операция в УМБАЛ-Бургас.

Началникът на отделението д-р Стоян Христов описва така интервенцията: „Продължителна операция с оглед на това, че е счупена тазовата част на тазобедрената става… за сега мисля, че пациентката се чувства добре“.

Предстои ѝ дълга рехабилитация, а семейството ѝ няма средства за това. За да помогнат, нейни колеги подемат кампания за събиране на средства.

Коментари

 1. 2020.10.21 | 04:26
  Как така шофьора на тира да не е виновен...?!А някой от вас да е чувал и виждал в колата си,че има копче за ,,Аварийни мигащи светлини"...?!В 6 часа сутринта-в тъмното-,,Професионалният шофьор" е спрял на опашката от чакащи тирове-без да благоволи да натисне това копче,което струва живота на трима човека и няколко ранени...!А да не говорим,че по правилник трябва да монтира на пътното пкатно и светлоотразителен триъгълник...!А ,,невинният" молдовец си е заспинкал в кабината,непредприемайки НИЩО от гореизложеното,че даже е проспал как предните тирове са се изтеглили и той е останал сам на пътното платно...!!!
  1. 2020.10.22 | 20:48
   Да не гие блъснал той! Шофьорът на буса сигурно пътува всяка седмица за турция и незнае за опашките по границите така ли? Зощо тези камиони са на пътя, защото няма паркинги на границата, защото митничарите не си гледат работата. Защо не се качиш при един тираджия снего да преминиш в турция и обратно тогава няма да мислиш по този начин.
 2. 2020.10.21 | 07:46
  Ако беше турчин, досега да са го пуснали...., но така е в живота-на слабия всички са силни!
 3. 2020.10.21 | 06:00
  Google непрекъснато плаща от $ 27485 до $ 29658, за да направи снимка в мрежата от вкъщи. Присъединих се към това действие преди 2 месеца и спечелих $ 31547 през първия месец от това действие. Мога да кажа, че животът ми се подобри напълно! Погледнете го какво правя ===>>>Careerclub9.com
 4. 2020.10.21 | 04:31
  Е как- ,,без сантиметър спирачен път"...?!?!Има регистриран от органите,при проверката цели- 30 метра спирачен път...!Но за жалост рано-сутринта пътната настилка е била хлъзгава...!
 5. 2020.10.21 | 01:16
  Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- Sexconn.Com
 6. 2020.10.20 | 22:43
  Плащам над $ 90 на час, работейки от вкъщи с 2 деца у дома. Никога не съм мислил, че ще успея да го направя, но най-добрата ми приятелка печели над 10 хиляди на месец с това и тя ме убеди да опитам. Потенциалът с това е безкраен. Ето какво съм правил,...+++>>> Jobnews3.com/
 7. 2020.10.20 | 22:25
  Еее АКО БЕШЕ ТУРЧИН ДО СЕГА ДА СИ Е ВКЪЩИ!!! ЩОТО НАШИТЕ СЕ НАСИРАТ!!!!
 8. 2020.10.20 | 22:19
  Когато молдовци и украйнци влезнат в Европа тежко му е на транспорта
 9. 2020.10.20 | 21:56
  Аз съм на същото мнение,01. Бог да ги прости загиналите,но на този прав участък,без мъгла да не видиш този камион и без сантиметър спирачен път...???
 10. 2020.10.20 | 21:37
  шофьорът на тира НЕ е виновен, стига глупости
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет