Гледат делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

  • 20 октомври 2020 07:32

  • 825
  • 1
Гледат делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина
© Булфото

Софийският градски съд (СГС) продължава делото срещу Йоан Матев, подсъдим за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина през 2015 г.

Очаква се на заседанието днес да бъдат разпитани свидетели.

През ноември 2017г. Софийска градска прокуратура внесе обвинителeн акт срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина. Матев е предаден на съд за това,че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в Борисовата градина, като непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на деянието си и ръководейки постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги Игнатов, като му нанесъл удар с нож.

Съдия разкри защо коронавирусът изкара Йоан Матев от ареста

По време на извънредното положение в началото на април тази година Софийският градски съд пусна обвиняемия под домашен арест. Йоан Матев е със забрана да напуска страната.

Преди заседанието на съда пред Съдебната палата се проведе протест, организиран от близки и роднини на убития Георги Игнатов. Те поискаха справедлив процес и максимално тежко наказание. Протестите бяха провокирани и от налагането на домашен арест на обвиняемия Йоан Матев.

Последвайте канала на

Novini.bg
825 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Аз

2020.10.20 | 09:24

1
Как домашен арест за убиец бе? На цяла България и е ясно, че той е убиецът! Собствения му брат го издаде! Учителите и съучениците му го криеха! Родителите, на съучениците му също знаеха и мълчаха, като женски полови органи! Долни хора! Срам ме е че има такива българи!

Добави коментар

Водещи новини