Асоциацията на прокурорите: Политиката няма място в правосъдието!

  • 02 октомври 2020 15:48

  • 405
  • 0
Асоциацията на прокурорите: Политиката няма място в правосъдието!
© Pixabay

Асоциацията на прокурорите възрази срещу призив на Съюза на съдиите в България. Отговорът на обвинителите идва след позиция на съдийската организация, която поиска преди дни оставката на главния прокурор и призова да се извърши проверка на случаите, в които прокуратурата разпространява доказателства по обществено важни разследвани.

В позицията на асоциацията се казва, че опитите за принизяване и обезценяване на дейността на прокуратурата чрез разпространяване на внушения, че личността на главния прокурор е "фактор за произвол и подриване на върховенството в правото" може да бъде квалифицирани единствено като недостойни и недопустими, целящи създаването на негативен облик на работата на прокурорите и насаждане на отрицателно отношение към тяхната дейност.

Предстои изключително важен, не само за съдебната власт, но и за цялото ни общество дебат - дали везните на Темида ще се наклонят в полза на здравия разум и достойнството на съдебната ни система или ще надделее политиканството, пише в позицията на прокурорската асоциацията, която призовава: "ПОЛИТИКАТА НЯМА МЯСТО В ПРАВОСЪДИЕТО!".

Съюзът на съдиите иска ВСС да провери има ли основание за предсрочно освобождаване на Гешев

Novini.bg
405 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини