Осъдиха двама мъже за трафик на хора в Свиленград

  • 02 октомври 2020 11:03

  • 321
  • 0
Осъдиха двама мъже за трафик на хора в Свиленград
© Getty Images/Guliver

Двама мъже получиха осъдителни присъди за подпомагане на граждани от Афганистан и Сирия незаконно да преминат през страната по досъдебно производство на Районна прокуратура - Свиленград, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Т.Д. /52 г./ и Д.Г. /49 г./ осигурили транспорт на 9 чужди граждани, с който да преминат през страната.

По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемите, одобрено от Районен съд - Свиленград, на Т.Д. е било наложено наказание от 1 година "лишаване от свобода" при първоначален "строг" режим и глоба от 5 000 лева, а Д.Г. е бил осъден на 11 месеца "лишаване от свобода" условно с изпитателен срок от три години и глоба от 3 500 лева. В полза на държавата е бил отнет и автомобилът, използван за извършване на престъплението.

От прокуратурата припомниха, че случаят е от 10 юли т. г. когато служители на "Гранична полиция" задържали в землището на село Момково, община Свиленград, 9 чужди граждани от Сирия и Афганистан, като едно от лицата не било навършило 16-годишна възраст. В близост до тях са били българските граждани, както и микробус.
Установено е било, че чужденците влезли в България през "зелена граница" в района на Свиленград. Незаконно влезлите у нас трябвало да стигнат до Харманли. След като са били установени, те са били настанени в миграционен център.

Задържаха още един каналджия за незаконно превеждане на 30 мигранти през границата на страната в района на с. Проданча

Последвайте канала на

Novini.bg
321 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини