Гърци, незаконно превели през границата ни мигранти от Сирия, остават в ареста

Гръцки граждани, незаконно превели през границата на страната осем мигранти от Сирия, остават в ареста. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Районна прокуратура – Петрич е привлякла към наказателна отговорност гръцките граждани – К.К. (на 65 години) и А.К. (на 40 години) по обвинение за извършено от тях престъпление по чл. 280, ал. 2, вр. ал. 1 от НК – превеждане през границата на страната на група лица без разрешение на надлежните органи на властта.

Шофьор, превозващ незаконни сирийци, си спретна гонка с полицията на АМ "Тракия"

Досъдебното производство срещу тях е започнало, след като на 26.09.2020 г., през ГКПП Промахон – Кулата, от Гърция за България, били незаконно преведени осем мигранти от Сирия. За целта било използвано моторно превозно средство – автобус с български регистрационен номер.

В резултат на предприетите действия по разследването са били установени извършителите на деянието – К.К. и А.К., баща и син. Единият от тях е управител на фирма със седалище в гр. Пловдив, а другият работи като шофьор в нея.

Понастоящем, след внесеното от прокуратурата искане, съдът им наложил мерки за неотклонение „задържане под стража“.

Междувременно наказателните производства, образувани срещу осемте сирийски граждани за незаконно преминаване на държавната граница, са приключили със споразумения. Те са се признали за виновни за извършеното от тях престъпно деяние, квалифицирано по чл. 279, ал. 1 от НК. На всичките са наложени наказания от по шест месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и глоби в размер на по сто лева.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Намирате ли за необходимо закупуването на още осем изтребителя F-16 от САЩ?

Избрано от Интернет