Горят ли отново отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"?

  • 25 септември 2020 15:35

  • 332
  • 0
Горят ли отново отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол"?
© Pixabay

Окръжната прокуратура в Кюстендил се е самосезирала по реда на надзора за законност по повод публикации за продължаващо изгаряне на отпадъци в ТЕЦ "Бобов дол". Това съобщават от прокуратурата.

При възложена съвместна проверка на ОДМВР - Кюстендил и РИОСВ - София, на 24 септември, при извършен обход на територията на производствената площадка на ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД не е установено наличие на отпадъци. Не е установено и изгаряне на отпадъци, допълват от прокуратурата.

ТЕЦ „Бобов дол“ спира горенето на нерегламентирани отпадъци

В деня на проверката е извършен обход и на площадката на "Хийт Енерджи" ЕООД /намираща се в непосредствена близост до ТЕЦ "Бобов дол"/, на която са съхранени неопасни отпадъци, приети от топлоцентралата.

Наложена е нова принудителна административна мярка на ТЕЦ "Бобов дол“

За неспазване на принудителна административна мярка, наложена на ТЕЦ "Бобов дол", със заповед от 3 юли на директора на РИОСВ - София, а именно: да се извърши екологосъобразно третиране на неопасни отпадъци, собственост на ТЕЦ "Бобов дол" ЕАД, с общо количество 995,16 тона и намиращи се на площадка на "Хийт Енерджи" ООД, на дружеството е съставен акт за установяване на административно нарушение, допълват от държавното обвинение.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
332 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини