3 г. затвор за дрогиран младеж, причинил катастрофа, взела жертва

Районен съд – Монтана осъди на 10 месеца „Лишаване от свобода“ условно 24 годишен младеж, противозаконно отнел мотоциклет от собственика му. Заради предишна присъда за причинена смърт при пътно-транспортно произшествие обаче съдът определи едно общо наказание на подсъдимия от 3 години и 4 месеца затвор.

Районен съд – Монтана призна Н. П. Н. – със средно образование, безработен, за виновен, че на 3 април 2018 г. в Монтана противозаконно отнел мотоциклет „Ямаха ФЗ 750” , на стойност 730 лева, както и контактен ключ за него на стойност 80.00лв., с намерение да го ползва, от владението и собственост на Б.К.Г., ведно с екипировка за мотоциклета – каска, ръкавици и очила, цялата екипировка на обща стойност 320 лева, като е последвала повреда на превозното средство -липсващи 2 странични спойлера и преден спойлер, на обща стойност 300 лева.

Спипаха дрогирани шофьори в Силистра

За противозаконно отнемане на чуждо МПС от другиго без негово съгласие с намерение да го ползва и последвала повреда на превозното средство съдът наказа Н. П. Н. с 10 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 години . Като взе предвид, че подсъдимият Н. П. Н. има наложена от ОС – Враца и влязла в сила на 19 февруари 2020 г. присъда от 3 години и 4 месеца затвор за причинена от него катастрофа като неправоспособен водач под влияние на наркотици, при която е загинало момиче - пътничка в автомобила, Районен съд определи едно общо наказание за подсъдимия от 3 години и 4 месеца „Лишаване от свобода“ , което да бъде изтърпяно ефективно при първоначален общ режим.

Съдът приспадна на Н. П. Н. изтърпяната вече част от наказанието по присъдите.

Присъдата може да се обжалва или протестира пред ОС -Монтана в 15-дневен срок.

Коментари

  1. 2020.09.24 | 10:27
    Ега ти и правосъдието....
    1. 2020.09.24 | 10:30
      дааа, ако има корупция , тя е в съдиите, ако не са корумпирани, означава, че законите ни не струват, няко убива някого, надрусан, означава съзнателно причинява смърт е щу излезе след 1,5 г най-много за добро поведение. Дали ако убитият беши от семейството на съдията щеше пак да е такава присъдата?!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет