Обвиниха за грабеж, извършен спрямо 78-годишен пенсионер

  • 23 септември 2020 10:18

  • 264
  • 1
Обвиниха за грабеж, извършен спрямо 78-годишен пенсионер
© Pixabay

Районна прокуратура – Харманли внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.З., на 33 г.,за това, че на 9 срещу 10 май 2020 г., в с.Браница, общ. Харманли, обл. Хасково, отнел чужди движими вещи - портмоне със съдържащи се в него 220 лева, от владението на 78-годишен мъж, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и пострадалият бил поставен в беззащитно състояние - престъпление по чл. 198 ал.4, вр.ал.1 от Наказателния кодекс.

В късните часове на 9 срещу 10 май 2020 г,. в с. Браница, общ. Харманли, обвиняемият Г.З. отишъл до къщата на пострадалия 78-годишен мъж, когото познавал.

Той бил решил да извърши грабеж спрямо него, за да се сдобие с пари. Пенсионерът живеел сам. Обвиняемият се наметнал с тъмно одеяло, за да не бъде разпознат и прескочил оградата на къщата. Той се скрил в двора, близо до входната врата на дома и зачакал възрастния мъж да излезе.

Към полунощ пенсионерът запалил осветлението и отворил входната врата. През това време обвиняемият изскочил от тъмната част на двора и хвърлил върху пенсионера одеялото. Той съборил 78-годишния мъж на циментовата площадка пред входната врата и започнал да му нанася удари с юмруци по главата и тялото. Взел въже от простора за дрехи, вързал му ръцете и така го поставил в беззащитно състояние. След това се покрил с одеялото и влязъл в къщата, откъдето отнел черно портмоне с намиращите се в него общо 220 лева.

Обвиняемият напуснал дома на пострадалия, наметнат с одеялото, като прескочил оградата. Г.З. се прибрал в дома си в с. Браница и предал портмонето с парите на брат си, като му казал да ги скрие, без други обяснения.

В първите часове на 10 май 2020 г. пострадалият успял да се изправи и отишъл да потърси помощ при съседите, които му развързали ръцете от въжето и се обадили на кметския наместник и полицията. Пострадалият се върнал в дома си и установил, че му липсват парите.

Няколко часа по късно служители на ОД на МВР – Хасково установили и задържали извършителя. Според съдебномедицинската експертиза от ударите пенсионерът е получил кръвонасядания по лицето, шията, гърдите, гърба и левия крак, като му е било причинено разстройство на здравето. Спрямо обвиняемия Г.З. е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Районен съд – Харманли да насрочи заседание по делото.

Последвайте канала на

Novini.bg
264 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.09.23 | 13:13

1
Кой ви прави заглавията на вас? Пълна кретения!

Добави коментар

Водещи новини