Спецпрокуратурата повдигна обвинения на шестимата от групата за лихварство и рекет в Кюстендилско

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност шест лица за участие в организирана престъпна група за незаконна банкова дейност (лихварство) и рекет на територията на Кюстендил и региона.

Участниците в групата бяха задържани на 9 септември 2020 г. при полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура.

Атакуваха ромски кланове в Кюстендилско! Гешев: Край с бизнесмените

Според събраните доказателства те са предоставяли кредити срещу висока лихва на лица, на които при забавяне плащането на вноските са налагали психически тормоз и побои.

Това се потвърждава от множество свидетели и пострадали от престъпната дейност на групата, както и от събраните доказателства в хода на следствените действия.

Вижте какво откриха в домовете на клановете на Ропотамците и Гольовците за лихварство

С прокурорски постановления на шестимата обвинени бе наложено задържане до 72 часа. Днес, 11 септември 2020 г., Специализираната прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за всеки от тях.

 

Коментари

  1. 2020.09.11 | 13:03
    Съдът ще ги оправдае. 2015 майка ми получи уведомление,че делото срещу крадеца ,който обра леля ми през 2005 (жената почина 2006) е преустановено,защото той е починал.10 години дело за една кражба с взлом!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет