Пускат Васил Капланов - Каплата под домашен арест

Васил Капланов-Калпата беше освободен от ареста в Дупница, след като Районният съд постанови за него мярка "домашен арест" и не уважи искането на прокуратурата за налагане на постоянен арест, във връзка с обвинението за държане на боеприпаси.

В мотивите на съда е записано, че няма данни, че обвиняемият ще се укрие или ще извърши друго престъпление.

Гардът на братя Галеви остава в ареста

"Разследването е на ранен етап. Досъдебното производство бе образувано преди два дни и то е за държане на боеприпаси", казаха от съда, цитирани от БТА.

Защитниците на Капланов ще протестират решението, тъй като смятат, че клиентът им въобще не трябва да бъде с мярка за неотклонение, а ако такава бъде наложена, то това трябва да бъде най-леката - подписка.

Капланов е привлечен като обвиняем за държане на голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия - 115 патрони калибър 9х19мм, без да има за това надлежно разрешение. Ако в следващите три дни адвокатите на Капланов внесат протест, то Окръжен съд-Кюстендил ще гледа тяхното искане на 9 септември. Капланов е последният човек, видял изчезналия Янек Миланов на 31 юли, след което той изчезва безследно.

По-рано днес главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във е бил в Дупница, за да наблюдава претърсването на полето над с. Крайници, община Дупница, което стана с жандармеристи и следови кучета.

 

 

Коментари

 1. 2020.08.28 | 21:25
  стандарти
 2. 2020.08.28 | 19:21
  Скъпи другарЕ от БСП, не бойте се! Докато аз съм начело на болшевишкия съд в РБ няма да им осъден другар! Те демократите ги хващат, ама ние ги пускаме! Е те така се саботира законно избраното правителство! ДругарЕ, вие гледайте да бутнете главнио проку.рор и тогава всичко става отново песен! Венсеремос!
 3. 2020.08.28 | 18:47
  дето си платят
 4. 2020.08.28 | 18:46
  И каво ще каже че охранител иси държи боеприпаси
 5. 2020.08.28 | 18:45
  Те в Дупница още командват братя Галеви чрез свои хора. Съдиите и те са в кюпа. Който плаща той поръчва музиката!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет