Задържаха за 72 часа мъжа, късал златни накити от туристи в к.к. „Слънчев бряг“

Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Илия С. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел чужди движими вещи от владението на чужди граждани. Престъпните деяния са осъществени на 01.08.2020 г. и 04.08.2020 г. в к.к. „Слънчев бряг“ Община Несебър.

Престъплението е квалифицирано по чл.198, ал.1, вр. чл.26, ал.2, вр. ал.1 от НК, тъй като е осъществено при условията на продължавано такова.

Мъж нахлу в чужд дом и заяви, че е объркал адреса - по-късно се оказа крадец

По време на разследването е установено, че на първата от горепосочените дати обвиняемият е отнел златен синджир от владението на гражданка на Република Чехия, използвайки сила (издърпал го от нейния врат). Откраднатата вещ е на стойност 598 лева. Деянието е осъществено на плажна дървена пътека между хотели „Зефир“ и „Империал“ в курортния комплекс.

Другият грабеж е осъществен на втората от горепосочените дати, по идентичен начин. Пострадал е румънски гражданин. От неговия врат е издърпана със сила висулка – кръст от златен синджир. Престъпното деяние е извършено на дървена плажна пътека до хотел „Империал“. Стойността на отнетата вещ е 381 лева.

Изследва се съпричастността на Илия С. и в извършване на трети грабеж в същия район на к.к. „Слънчев бряг“. От престъплението е пострадал полски гражданин, от който противозаконно също е бил отнет златен синджир, чрез използване на сила. Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Коментари

  1. 2020.08.07 | 15:37
    Изтрещаха мангите, като в средата на 90 те години ! Направо от деца и юноши се краде по кварталите,дори и централните квартални улици напоследък ! Позор !
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Как трябва да реагира държавата при ръста на новите случаи на коронавирус у нас?

Избрано от Интернет