АПБ: Прокурорите не са мутри!

От Асоциацията на прокурорите в България остро критикуваха опитите прокуратурата да бъде намесена в политическите скандали. 

Ето какво се казва в становището на УС на АПБ, публикувано без редакторска намеса:

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България остро и категорично възразява срещу опитите Прокуратурата да бъде намесена в политически борби, скандали и противопоставяния.

Един от основните стълбове, около които се изгражда всяка правова и демократична държава, е принципът на разделението на властите. Съгласно Конституцията и българското законодателство Прокуратурата на Република България е неделима част от съдебната власт. Именно това място е гаранция срещу опитите за отслабване на българската прокуратура, срещу стремежите да й бъде оказвано нерегламентирано влияние и натиск, срещу желанията на различни политически и олигархични кръгове за поставянето на Прокуратурата под контрол.

Из фейсбук: През 2013 г. беше различно. Тези, които искат властта сега, не мислят за България

Функцията за повдигане на обвинения на лицата, извършили престъпления, е от изключителната компетентност на Прокуратурата. Само и единствено наблюдаващите конкретните дела прокурори, на базата на събраните доказателства, на закона и на своето вътрешно убеждение, решават кой да бъде привлечен към наказателна отговорност. Никоя друга институция, държавен орган, политически субект или лице, няма право и не следва да се намесва в тази суверенна прокурорска дейност! По същия начин, никой не следва да се намесва и в работата на независимия  български съд, който е единственият орган, който да взема решения относно виновността на привлечените към наказателна отговорност лица.

Изказваме своята подкрепа и уважение към всички работещи в системата на Прокуратурата на Република България прокурори, следователи и съдебни служители, които честно, съвестно и всеотдайно изпълняват своите професионални задължения.

ПРОКУРОРИТЕ НЕ СА МУТРИ! Прокурорите са тези, които заедно с останалите правоохранителни органи, стоят на пътя на мафията и мутрите и се борят за защита правата и интересите на всички български граждани. Прокурорите са преди всичко хора, които милеят за нашата родина България и полагат всекидневни усилия за защита на законността и справедливостта. Осъждаме всички опити да бъде принизен и очернен техният труд!

Тома Биков: Не сме в състояние повече да удържаме нашите хора, Радев ги нарече "мутри"

Прокуратурата на Република България винаги стриктно и принципно ще изпълнява своите конституционни и законови отговорности и задължения и никога няма да бъде поставена на колене пред политически, олигархични, икономически или криминални кръгове!

В условията на безпрецедентна световна пандемия и очертаваща се тежка икономическа криза българското общество има нужда от единство, мъдрост и здрав разум, а не от разделение и хаос.

Призоваваме всички институции, политически субекти и медии към отговорно поведение! Езикът на омразата и стремежът за извличане на евтини политически дивиденти са пагубни!

Ето част от платените от Божков мутри на протеста

Нека всички ние заедно да градим държавността, да спазваме разделението на властите и да уважаваме българските закони и институции! Само така ще изградим модерно и демократично общество и ще превърнем България в просперираща европейска държава. Носим отговорност за това пред цялото българско общество, пред самите себе си и пред нашите деца. 

Коментари

 1. 2020.07.13 | 09:09
  Какво искате, народен съд? Да, ама ще дадете и от вас доста фира. Тогава с глас ще ревете.
 2. 2020.07.13 | 09:04
  Питайте хората да ли не сте мутри . За тях сте мутри и нова се вижда от делата ви. Харчите безумно парите на данъкоплатците за скалъпени за скалъпена процеси , правите споразумения ,вземате от олигарсите - мутри и давате това което сте взели на другите мутри. Как ъв е смисъла от вашата дейност. Само лично обогатяване и безкрайно отчитани на дейност в светлините на прожекторите. Затова е прав президента изпълнителната власт е само от мутри и хората го виждат затова са на площада.
 3. 2020.07.13 | 08:34
  Като гледаме Осемте джуджета, как да ви повярваме? Дали ще бъде изяснен този случай, че да се усъмни в престъпната ви природа?
 4. 2020.07.13 | 08:25
  Мутри сте! Срам за България!
 5. 2020.07.13 | 08:24
  И как така не са ...До вчера бяха с каскети и т.н, желаещи да приличат на сицилианската мафия ,пък днес не са ....аааа малко да се изяснят по между си....
 6. 2020.07.13 | 08:05
  МУТРИ СТЕ!!! ЩОМ ОЦЕЛЯ ПРЕСТЪПНИК, РЕЦИДИВИСТ ДА НИ УПРАВЛЯВА ТОЛКОВА ГОДИНИ! КЪДЕ БЯХТЕ???!!! КЪДЕ СТЕ СЕГА???!!! ШКАФЧЕТО МУ МИЛВАТЕ???или пълните?!!!
 7. 2020.07.13 | 07:59
  Не са мутри. Ближат топките на мутрите срещу някой лев.
 8. 2020.07.13 | 07:46
  МУТРИ ВЪН!!!
 9. 2020.07.13 | 07:46
  Умрял или избягал е и последния войвода от България, а хайдути без войвода е чист престъпник.
 10. 2020.07.13 | 07:45
  Хахахаха...Има си хас собствената им асоциация да каже друго...Само народа може да каже,а неговото доверие във вашата система нали знаете колко е...И колко много му е писнало на тоя народ от вас...Така че вместо да се правите на обидени,се скрийте по дупките си и се радвайте,че на народа все още не му е писнало чак толкова,че да ви увиси по дърветата,но да знаете,че малко му оства и съответно и на вас малко ви остава...МУТРИИИИИИИИИИИ !!!!!!!
 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Трябва ли ваксинираните срещу COVID-19 да имат определени привилегии?

Избрано от Интернет