Гледай на живо

Евро 2020: "Трето полувреме" преди Германия - Украйна

Двама братя пребиха жестоко баща си в с. Кочан

03 юли 2020 15:24

Двама братя пребиха жестоко баща си в с. Кочан
© Pixabay
3328 2

Районна прокуратура – Гоце Делчев е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу братята Р.Ч. (на 35 години) и М.Ч. (на 29 години) за извършено от тях престъпление по чл. 131, ал. 1, вр. чл. 129, ал.2, вр. ал.1 от НК, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Обвиняемите Р. и М. били в обтегнати отношения с баща им - М.Ч., който след развода с майка им се оженил повторно. По време на първия си брак мъжът построил вила, представляваща кафе – аперитив с офиси, в местността „Жълтата чешма” в района на с. Кочан, община Сатовча. Този имот останал в негова собственост.

След купон: Мъж преби 31-годишна, тя го халоса с тухла

На 20.07.2019 г. М.Ч. посрещал гости на терасата на вилата си, от която имало добър изглед към провеждащия се същия ден традиционен Ваклиновски събор. Седейки на масата с компанията си, той забелязал синовете си. Предположил, че те са дошли за празненството в в местността „Ливадите“. В следващия момент младите мъже нахлули на терасата, започнали да обиждат втората съпруга на баща си и я съборили на пода. М.Ч. станал, за да ѝ помогне, но бил пресрещнат от синовете си. Двамата няколкократно го ударили от различни страни в областта на лицето, в резултат на което мъжът паднал. Побоят продължил и след това.

Свидетел на случващото се намесил, като ги извел през стълбите. Били уведомени служителите на реда, които пристигнали на място. Пострадалият М.Ч. бил прегледан от лекар, а впоследствие направил изследване в столична болница, което установило наличие на фрактура.

От заключението на изготвената по наказателното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че в резултат на нанесените от обвиняемите Р.Ч. и М.Ч. удари на баща им била причинена средна телесна повреда - счупване на челюст. Освен това пострадалият получил оток, кръвонасядане, кръвоизлив и охлузване в областта на лявото око и охлузвания по тялото.

Предстои делото срещу обвиняемите да продължи в съда.

Мая Йорданова
3328 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Пенка Ангелова

2020.07.03 | 17:01

2
Вместо да съдят престъпниците който ограбват държавата, те хвъргат прах в очите на простолюдието с недоказано обвинение за тероризъм.

2020.07.03 | 16:06

1
20.07.2019 - една година по-късно! Е това е новина. Сигурно е излезнала във минали събития във фейса по повод една година от събитието?

Добави коментар

Водещи новини