По 15 години строг затвор за двама младежи, убили и ограбили старец

  • 30 юни 2020 12:04

  • 1836
  • 4
По 15 години строг затвор за двама младежи, убили и ограбили старец
© Pixabay (архив)

По 15 години затвор при строг режим е наказанието, което Варненският окръжен съд присъди на двама млади мъже за грабеж, придружен с убийство. Това съобщихаот Окръжната прокуратура в морската столица.

На 24 януари миналата година на разсъмване подсъдимите Диян В. и Митко И. влезли в дома на нарочения за жертва техен съгражданин от Белослав. Три дни преди това Диян и друг младеж проникнали в дома на потърпевшия Георги Д., за когото имали информация, че е заможен. Намерили и откраднали 900 лева и спестовната книжка на възрастния човек, докато той спял. По-късно  проиграли откраднатите пари в игрални зали във Варна.

Повторното влизане в дома извършили Диян и Митко, след като употребили наркотици и в търсене на още пари. В едно от помещенията намерили Георги, който лежал на диван, но бил буден. Запушили устата му, притискали го и искали да им каже къде са парите му. Нанасяли му удари. С нож, който намерили под възглавницата му, го наранили в областта на шията. След това го удряли с бутилка, душили го. Диян взел ножица от перваза на прозореца и я забил в шията на възрастния човек. Същото сторил след него и Митко. Тогава Георги спрял да мърда. 

С фенерчета двамата подсъдими започнали да търсят парите на жертвата си. Намерили четири пачки, които си разделили, и напуснали дома на ограбения. После се придвижили до Варна и играли с ограбените пари в хазартни зали. 

15 години затвор за Илиян от Куртово Конаре, който закла годеницата си Милена

Същата нощ Митко бил задържан в игрална зала, а на следващия ден полицията задържала и съучастника му Диян.

Окръжната прокуратура във Варна предала на съд двамата, заедно със съучастника на Диян Георги Г., който участвал в кражбата на 900 лева и спестовната книжка на жертвата. През декември м.г. Георги сключил споразумение с прокуратурата, което е било одобрено от съда. Бил осъден на 4 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок, както и възпитателна работа.

Митко и Диян са осъдени да заплатят на наследника на жертвата сумата от 8000 лева, която представлява имуществена вреда от престъплението. Съдът ги е осъдил и на 50 000 лева, представляваща обезщетение на неимуществените вреди от грабежа, придружен с убийство, които трябва да заплатят на сина на възрастния човек. В тежест на двамата осъдени са и направените по наказателното производство разноски в размер на 4434 лева.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд.

Novini.bg
1836 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2020.06.30 | 14:19

4
Сигурно са били добри младежи,казвали са добър ден на съседите.По добре направо да ги пуснат.

2020.06.30 | 14:16

3
Е сега се съберете и излесте на спонтанен протест,а не само когато ви използват политицие за свой цели.
Иван

2020.06.30 | 14:09

2
Животни
евро

2020.06.30 | 13:02

1
израстна поколението на евроатлантическите ценности и започна да дава плодове. ще става по зле и по зле докато ви говорят за ценности, правата на детето, правата на лгбт и всякакви такива правила.

Добави коментар

Водещи новини