Прокуратурата разпореди проверка за инцидента с лекар в МБАЛ - Силистра

  • 25 юни 2020 10:00

  • 476
  • 0
Прокуратурата разпореди проверка за инцидента с лекар в МБАЛ - Силистра
© Pixabay

Районната прокуратура в Силистра е разпоредила проверка по сигнал за инцидент с лекар от МБАЛ в Силистра.Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Инцидентът е станал в полунощ на 16 юни тази година между баща на 10-годишен пациент и дежурен лекар от спешния център на МБАЛ - Силистра. Детето било доведено в спешния център от своя баща заради оплаквания за болка в очите.

Медици от Спешното отделение в Силистра разказаха за агресията към тях

Наложило се да изчакат 4 минути, преди детето да бъде прегледано от дежурния лекар, тъй като по това време трябвало да се извърши задължителната дезинфекция в болничното заведение заради COVID-19.

На другия ден в болницата пристигнал и дядото на детето, който започнал да обижда лекаря.

По случая е бил сезиран Българският лекарски съюз. Жалба за обидното отношение към лекаря от болничното заведение е подало и ръководството на болницата. Материалите са приобщени към спешната проверка на Районната прокуратура в Силистра.

Лекари от Силистра пред колективна оставка заради агресия над техен колега

След завършването ѝ прокуратурата ще прецени фактите и обстоятелствата по инцидента в болничното заведение и дали са осъществени съставите на престъпленията за хулиганство и за обида на длъжностно лице, се казва в съобщението.

Радина Лазарова
476 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини