Прокуратурата подхваща срутването в тунел "Железница"

  • 24 юни 2020 17:58

  • 937
  • 3
Прокуратурата подхваща срутването в тунел "Железница"
© Булфото

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 134, ал.1, т.2 НК.

Към настоящия момент е известно, че днес, 24.06.2020 г., в строящия се тунел в района на с. Железница, община Симитли, представляващ част от автомагистрала „Струма“, се срутила скална маса и пръст. Вследствие на инцидента били затрупани трима от работещите служители на фирмата-изпълнител.

Транспортират в София единия пострадал работник при срутването в тунел "Железница"

Действията по разследването са започнали с оглед на местопроизшествие в присъствие на дежурен прокурор, главен разследващ полицай на 01 РУП – Благоевград, както и на поемни лица и технически помощници.

Сред пострадалите са техническият ръководител на обекта Г.Ф. (на 47 години), който е с леки телесни повреди, С.Д. (на 31 години) - с три счупени ребра, увреждане на бял дроб и спукана кост на крака и К.Ч. (на 46 години) е с фрактура на дясното бедро. По информация на лекуващите лекари, тримата мъже са в съзнание и са контактни.

От ВМА с последна информация за двама от пострадалите при срутването в тунел "Железница"

На прокурора от РП – Благоевград е предадена на място документация на дружеството, осъществяващо строежа на тунела, включително периодични и ежедневни инструктажи. Провеждат се разпити на служителите, които били на смяна по време на инцидента - двадесет и едно лица, което ще приключи до края на днешния ден.

Предстои назначаване на експертизи, както и други действия по разследването, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

 

Филип Епитропов
937 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.06.24 | 21:04

3
А Про К уратурата кога ще подхване Винету ????

2020.06.24 | 18:56

2
Бойко каза- няма виновни! Точка!
РЕЗУЛТАТА ОТ ПРОВЕРКАТА

2020.06.24 | 18:20

1
ПОСТРАДАЛИТЕ И ДЪЖДЪТ СА ВИНОВНИ?МОГА ДА ВИ КАЖА КАКВО ЩЕ УСТАНОВЯТ ОЩЕ ОТ СЕГА.

Добави коментар

Водещи новини