Кредитна консултантка е присвоила над 3 бона от фирма в София

  • 14 април 2020 13:48

  • 885
  • 0
Кредитна консултантка е присвоила над 3 бона от фирма в София
© Pixabay

Софийска районна прокуратура приключи разследване за длъжностно присвояване, съобщиха от пресцентъра на съда. 

На 14.04.2020г. Софийска районна прокуратура приключи разследване и внесе обвинителен акт в съда срещу Маноела И. за това, че на различни дати, през периода 03.11.2015 г. – 30.11.2015 г. в гр. София, при условията на продължавано престъпление, противозаконно присвоила чужди движими вещи – парични суми в общ размер на 3265,21 лева /три хиляди двеста шестдесет и пет лева и двадесет и една стотинки/, собственост на  „П.Ф.Б.“ ООД, които владеела - престъпление по чл. 206, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК.

Влезе в сила присъдата на частния съдебен изпълнител от Шумен, присвоил над 240 бона

На 15.07.2015г., бил сключен граждански договор между „П.Ф.Б.“ ООД и обвиняемата Маноела И. Съгласно клаузите на договора Маноела И. следвало да изпълнява функциите на кредитен консултант. Обвиняемата следвало да консултира граждани, желаещи да сключат договор за бърз кредит с дружеството, както и да приема плащания от кредитополучателите.

Получените суми обвиняемата следвало да отчете, в деня на получаването им на „П.Ф.Б.“ ООД в гр. София.

На различни дати през периода от 03.11.2015г. до 30.11.2015г., при условията на продължавано престъпление, извършени през непродължителен период от време, при една и съща обстановка и при еднородност на вината, при което последващите се явяват от обективна и субективна страна продължение на предшестващите, Маноела И. противозаконно присвоила чужди движими вещи, които владеела – парични суми в различен размер, собственост на „П.Ф.Б.“ ООД, по квитанции с номера и дати от горепосочения период, в общ размер на 3265,21 лева /три хиляди двеста шестдесет и пет лева и двадесет и една стотинки/.

Шест месеца пробация за управителка на фонадации, точила евросредства

Всички суми били предоставяни на обвиняемата Маноела И. от различни лица, за заплащане на погасителни вноски по договори за кредит, сключени между лицата и „П.Ф.Б.“ ООД.

Под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура по случая е образувано досъдебно производство. Спрямо обвиняемата Маноела И. е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Предстои наказателното производство срещу Маноела И. да продължи в съда.

Радина Лазарова
885 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини